Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Učestvovao prvi put i pobijedio: Užičanin Aleksandar Aleksić osvojio prvo mjesto u skokovima sa Kamenog mosta

Aleksandar Aleksić iz Užica pobjednik je skokova sa Kamenog mosta, koji se od prošle godine održavaju u okviru manifestacije “Dani Trebišnjice”.

Drugo mjesto pripalo je Dinu Bajriću iz Sarajeva, dok je trećeplasirani bio Evald Krnjić iz Tuzija u Crnoj Gori.

Tradicionalni skokovi sa Kamenog mosta okupili su 15 takmičara iz više gradova Srbije, BiH i Crne Gore, koji su skakali u tri serije.

Tri takmičara sa najviše bodova uz diplome nagrađeni su i novčano – sa 700, 500 i 350 KM.

Osim novčanih nagrada za prva tri mjesta, svaki skok, u sve tri serije, nagrađen je sa po 50 KM.

Pobjednik Aleksandar Aleksić istakao je da je ovo prvi put da učestvuje u skokovima s mosta u Trebinju.

– Ovdje je prelijep ambijent i organizacija je perfektna. Nisam očekivao da ću pobijediti, nijanse su presudile. Jedva čekam da se i naredne godine vidimo u Trebinju – naveo je Aleksić.

Drugoplasirani Dino Bajrić rekao je da je prezadovoljan, te da je najbitnije što su skokovi prošli bezbjedno.

“Trebinje je, po meni, možda najljepši manji grad u BiH i jako je lijepo ponovo doći ovdje. Osvojio sam prvo mjesto prošle godine, ove drugo i to nije toliko bitno koliko je bitno učestvovati”, dodao je Bajrić.

Skokove je ocjenjivao tročlani žiri, čiji je predsjednik bio profesor Petar Čolović, a članovi Želimir Popov-Magi i Dražen Šegrt.

-Svake godine imamo sve više vrhunskih učesnika i žiri ima baš težak posao. To što je neko imao više bodova ne znači da je bolji od ostalih, već samo da se u tom momentu predstavio u boljem svjetlu. Učestvovati u skokovima je velika hrabrost i umijeće i za mene su svi oni pobjednici – rekao je Čolović.

Održana je i trka lađama u dvije konkurencije, a pobjednici su nagrađeni poklon bonovima.

U ženskoj konkurenciji su Jovana Pejanović i Sanja Grubač u isto vrijeme stigle do cilja, dok je u muškoj konkurenciji pobjedu odnio Nemanja Milidragović, drugo mjesto pripalo je Maksimu Vučiniću, a treće Vladimiru Staniću.

Organizatori “Dana na Trebišnjici” su gradska Turistička organizacija uz podršku grada Trebinja i “Hidroelektrana na Trebišnjici”.

srpskainfo.com

Komentar