Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Udruženje „4+ Trebinje“ uputilo čestitku đacima i otvoreno pismo gradonačelniku i odbornicima u gradskoj Skupštini

Dragi učenici, u ime Udruženja roditelja sa četvoro i više djece „4+Trebinje“ želimo Vam srećan početak nove školske godine,a posebno vama prvačićima koji po prvi put sjedate u školske klupe. Neka Vam Gospod podari zdravlje, sreću, ljubav i uspjeh kroz cijelo buduće školovanje. Razvijajte nova prijateljstva, pomažite jedni drugima i poštujte svoje učitelje.

Poštovati roditelji, posebno Vi iz populacije višečlanih porodica i članovi našeg Udruženja, svima nama zajedno koji imamo odgovornost i ulogu u odgoju naše djece, a koja je temelj zdravog odrastanja neka je srećan početak ove školske godine.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo Vladi Republike Srpske na odluci o dodjeli besplatnih udžbenika za osnovce, za svako treće i naredno rođeno dijete.

Zbog velikog interesovanja višečlanih porodica, kao i velikog broja telefonskih poziva prema našem Udruženju, a vezano za:

„Da li postoje određene beneficije i olakšice za kupovinu školskog pribora i opreme za školarce iz populacije višečlanih porodica i članova našeg Udruženja od strane Gradske uprave i Grada Trebinja.“ ???

Dajemo sljedeće pojašnjenje i odgovor.

U proteklom vremenu smo se kao Udruženje više puta obraćali lokalnoj zajednici i gradu Trebinju u vezi prijedloga za povlastice višečlanih porodica iz kojih smo izdvojili i dodjelu vaučera na kupovinu školskog pribora (shodno mogućnostima i budžetu grada Trebinja) za školarce iz porodica sa četvoro i više djece. Prijedlog do sada nije prihvaćen.

Takođe smo apelovali na Skupštinu grada, kao i na Gradonačelnika Trebinja, gospodina Mirka Ćurića, da usvoje i daju podršku projektu PONOSNA КARTICA koju širom Republike Srpske sprovodi fondacija „Za porodicu„. Prijedlog do sada nije prihvaćen.

Pitamo Vas gradonačelniče ZAŠTO???

ZAŠTO do sada niste prihvatili niti jedan naš prijedlog koji smo Vam kao Udruženje uputili? ZAŠTO ne podržite projekat PONOSNA КARTICA fondacije „Za porodicu“ koju svakim danom sve više lokalnih zajednica u Republici Srpskoj podržava i prihvata. ZAŠTO Trebinje ove godine ne obilježava КONFERENCIJU BEBA koja se tradicionalno u proteklim godinama obilježavala u junu mjesecu, te pored toliko kulturnih dešavanja ljetos zašto bebe nisu svrstane u neku od manifestacija ili se to Trebinje možda priprema za neku drugu „paradu“??? ZAŠTO nikada do sada niste posjetili naše Udruženje kad Vas pozivamo i kada su Vam, gradonačelniče, vrata otvorena kao i svima Vama koji sjedite u skupštinskim klupama grada Trebinja. (Hvala svima koji su nas do sada posjetili)

Poštovati gradonačelniče… Da li ste se odrekli nas roditelja iz populacije višečlanih porodica i treba li da vjerujemo da mi kao Udruženje Vama nismo ni bitni??? Imamo mi, gradonačelniče, još dosta zdravih prijedloga i pitanja, samo nemamo priliku i mogućnost da sa Vama porazgovaramo. A ako, kojim slučajem, osjetimo nečiji inat, budite sigurni da će naše gostoprimsvo i krajnje iskrena želja za razgovorom tada i prestati… Ma ko da je u pitanju.

S poštovanjem
PREDSJEDNIК UDRUŽENJA
Aleksandar Sarić

Povezane vijesti

Aleksandar Sarić pozvao institucije da se osvrnu na probleme višečlanih porodica

admin

IMAO JE 249 KILOGRAMA, OD SMRTI GA JE SPASLA ONA Potresna životna priča Aleksandra iz Trebinja (FOTO)

admin