Grad Trebinje
Hercegovina

Udruženje “Sveta Petka” dio sredstava od humanitarne akcije uplatilo za liječenje Pavla Milovića

Članice Udruženja žena oboljelih od raka dojke “Sveta Petka” iz Bileće uplatile su dio sredstava od humanitarne akcije, organizovane povodom krsne slave ovog udruženja, za liječenje dječaka Pavla Milovića iz Gacka.

Ovo udruženje je obilježilo svoju prvu slavu u parohijskom domu u Bileći, a 28. oktobra organizovana je humanitarna akcija na Trgu slobode u Trebinju, u okviru koje su podijelile slavske kolače i voće, letke za samopreglede dojki.

“U 12.00 časova pušteni su roze baloni u znak sjećanja na žene koje su preminule od te bolesti. Dio sredstava od akcije uplaćen je za liječenje dječaka Pavla Milovića iz Gacka”, saopštili su iz Udruženja i zahvalili svima koji su im pomogli.

Sedmogodišnji Pavle Milović iz Gacka svoju borbu vodi od prvog dana života.

Pavle kasni u psihomotornom razvoju i u aktivnostima svakodnevnog života i potpuno je zavisan od pomoći druge osobe. Ustanovljene dijagnoze su: cerebralna paraliza, intracerebralno krvarenje, hidrocefalus i epilepsija.

Jedna od brojnih operacija izvršena je u septembru 2023, a predstoji još jedna operacija.

Sredstva su potrebna za fizikalne terapije, ortopedska pomagala, rehabiliaciju, terapije u inostranstvu, lijekove, suplemente, operacije, logopedske tretmane.

SRNA

Komentar