Grad Trebinje
Region

Uhapšena porodilja iz Srbije, šefica podzemlja, pali i državljani BiH

Civilna garda Španije razbila je kriminalnu organizaciju koja se bavila međunarodnom trgovinom marihuanom, koju je predvodila neimenovana 37-godišnja državljanka Srbije.

Kako su naveli izvori upoznati sa slučajem, ona je nedavno dobila bebu i navodno je vodila svuda sa sobom, piše “La Vanguardia”.

Kako prenose španski mediji, riječ je o najvažnijoj akciji policije u zaplijeni marihuane od početka ove godine. Uhapšena je 31 osoba i otkriveno 12 plantaža ove biljke. Svime je rukovodila državljanka Srbije iz “štaba” u Valsu u Taragoni.

Kako navode izvori upoznati sa slučajem, kada je policija ušla u njen štab u kom je živjela sa partnerom, i vidjela bebu, bila je u najmanju ruku iznenađena.

Privedeni su kod sebe imali lažne hrvatske i slovenačke pasoše. Osim državljana Srbije, pod istragom je još pet državljana Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije i Španije, a neki od privedenih državljana Srbije imaju poveći dosije u matičnoj zemlji i policija traga za njima. Zaplijenjeno je i 50.000 evra.

Civilna garda je pokrenula istragu prošle godine nakon što je izbio požar u kući u mjestu Olivela, blizu Barselone. Vatrogasci su tada otkrili električni uređaj koji je služio za uzgajanje marihuane. Tu kuću, kao i druge u izolovanim naseljima Barselone i Taragone, iznajmila je srpska državljanka sa partnerom iz Britanije.

Svuda vodila bebu

Kako se navodi, ona je navodno išla u kontrolu plantaža sa bebom, ali i na sastanke sa drugim saradnicima koji diluju drogu širom Evrope. Nije htjela da dopusti sebi da joj tako veliki biznis propadne jer se porodila, pa je našla način da niko ne pati, naveo je izvor upoznat sa slučajem.

Šefica kriminalne organizacije odvedena je u pritvor zajedno sa bebom, koju i dalje doji.

Kako je naveo izvor, beba nije prestajala da plače u ćeliji za pritvorenike. U pomoć je pritekao jedan od stražara koji je donio adaptirano mlijeko za dojenče.

Uhapšeni članovi narko-bande terete se za trgovinu drogom, pripadnost kriminalnoj grupi i prevaru sa električnom energijom.

(Telegraf.rs)