Grad Trebinje
Bosna i Hercegovina

United Media: Mtelu ponuđeno da distribuira Sport Klub kanale, oni odbili ponudu

Kompanija Mtel u Bosni i Hercegovini je, u svom najnovijem saopštenju za javnost, iznela niz neistinitih navoda na račun United Media, saopćeno je iz ove kompanije.

Oni kažu kako je to pokušaj da se pred građanima opravda zašto Mtel nije pristao na distribuciju “naših sportskih kanala, već se opredijelila za ograničavanje konkurencije kroz favorizovanje srpskog državnog kanala Arena Sport”.

“Smatramo da je jako važno da javnost zna da je Mtelu ponuđen nastavak saradnje po istoj cijeni koja je važila i ranije, što su oni odbili, baš kao što su i prošle godine odbili ponudu za kanal NOVA BH na kojem se emituju najvažniji nastupi reprezentacije.

Poštujući odluku Konkurencijskog vijeća, Mtelu su ponuđeni isti uslovi za distribuciju Sport Kluba koji važe za ostale operatere na tržištu”, kažu iz United Medije.

Suočeni upravo sa revoltom gledalaca uskraćenih za Premier ligu, FA Kup, Bundesligu, Euroligu, Eurokup kao i trke Formule 1 i MOTO GP, prenose Evropskog šampionata u košarci i najvažnije teniske turnire, kompanija Mtel izlazi u javnost sa saopštenjem u kojem nas prvo optužuje da nismo pokazali zaintresovanost za nastavak saradnje, a zatim i da smo “arogantnim stavom” onemogućili konstruktivne pregovore, nastavljaju oni.

“Gospodu iz Mtela pitamo, da li su očekivali da za njih ne važe pravila na tržištu samo zato što su dio državnog Telekoma Srbija i od kada se jasna i nedvosmislena ponuda za nastavak saradnje naziva “arogantan stav”?

Još jednom ističemo da su svi naši kanali dostupni operaterima za distribuciju pod jednakim uslovima, ukoliko su za to zainteresovani. Svi gledaoci koji godinama prate Sport klub, mogu nas potražiti kod TionTel EON-a ili nekog drugog operatera kao i putem Total TV platforme ili eon.tv, bez obzira gde se nalaze”, zaključili su.

Povezane vijesti

M:tel uvodi naknadu od 1 KM za korišćenje mobilne mreže!

admin

Mtel: Naš cilj je razvoj, a ne dominacija

admin

Tablet računari za učenike iz Berkovića

admin

Dobit Mtel-a 14,4 miliona KM

admin