Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Upoznajte Milicu Čolović i Ivana Ćuka, đake generacije Centra srednjih škola

U Centru srednjih škola za ovu školsku godinu proglašeni su najbolji đaci za trogodišnje i četvorogodišnje školovanje. Milica Čolović, đak je generacije Centra srednjih škola – smjer ekonomija, pravo i trgovina.Ona kaže da nije bilo teško doći do ove titule, jer učenje voli, a imala je i vremena za slobodne aktivnosti.

“Za mene to je velika čast, jer su se isplatili trud i rad. Učestvovala sam na takmičenjima iz matematike i računovodstva, seminarima, raznim vanškolskim aktivnostima. Putovanje kroz srednju školu ostaće mi zaista u divnom sjećanju”, rekla je Čolović.

Ona ističe da svoje slobodno vrijeme voli da provodi na kompjuteru i da uči o programiranju, jer joj je najdraži predmet bila informatika.

„Planiram da upišem grafičko inženjerstvo i dizajn na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu“, navela je Čolović, dodajući da je spremna odjevna kombinacija u kojoj će zakoračiti u svijet odraslih.

Ivan Ćuk, đak je generacije Ugostiteljske škole, smjer konobar.

On je rekao da je ovo lijep poziv, koji donosi mnogo benefita, ako mu se ozbiljno pristupi i uz rad na vještinama komunikacije i učenjem stranih jezika može biti zaista dobar.

„Još uvijek nisam svjestan da sam proglašen za učenika generacije. Uz dosta odricanja, truda i rada, kao i uz podršku porodice i prijatelja sve se stigne. Upisaću još jednu godinu, kako bi stekao četvrti stepen srednje škole i kasnije mogao da upišem fakultet“, naveo je Ćuk.

On dodaje da planira da upiše Teološki fakultet.

“Rodila se ljubav prema teologiji, ja sam i čtec u Sabornom hramu u Trebinju i član Fondacije “Sveti Vukašin“, kazao je Ćuk.

Ove godine Centar srednjih škola završilo je 120 učenika – pet odjeljenja, koji će sutra proslaviti matursko veče, a okupljanje je u 19 časova na Trgu slobode.

Sa đacima generacije Centra srednjih škola razgovarala je Sunčica Pešić.

Sunčica Pešić/Radio Trebinje

Komentar