Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Upoznajte Miomira Dujanovića, đaka generacije Tehničke škole

Učenik generacije trebinjske Tehničke škole je Miomir Dujanović.

Maturant smjera tehničar računarstva za Radio Trebinje kaže da je ponosan na titulu najboljeg u Tehničkoj školi, do koje nije bilo lako stići, jer je bila velika konkurencija.

„Očekivao i jesam i nisam, ma koliko čudno zvučalo. Kada sam se upisivao bilo je dosta ‘vukovaca’ u mom razredu i nisam ni pomišljao na ovu nagradu. Bilo nas je dosta odličnih đaka, ali su na kraju presudili moji rezultati sa takmičenja“, istakao je Dujanović.

On je bio “vukovac” i u osnovnoj i u srednjoj školi.

„Išao sam na regionalna i republička takmičenja iz matematike, informatike i fizike. Najbolje rezultate sam postigao ove godine, kada sam bio čak peti u Republici Srpskoj iz matematike. Takmičenja su mi mnogo značila, uz ponos rezultati su i odgovornost i motivacija da i dalje nastavim sa radom i da sve se može postići radom i upornošću i kada imamo jasan cilj“, rekao je Dujanović.

Kroz četiri godine koje je proveo u Tehničkoj školi Dujanović naglašava da su te godine brzo prošle, a upoznao je mnogo novih drugara, prijatelja sa kojima je provodio vrijeme.

„Bilo mi je prelijepo u srednjoj školi, jer sam upoznao toliko predivnih ljudi, a dobio i odlično znanje. Imali smo divne profesore, koji su nam cijeli proces učinili lakšim i zanimljivim. Mnogi misle da je neko ko je proglašen za đaka generacije stalno samo za knjigom, u mom slučaju nije bilo tako, jer su mi profesori i drugovi iz razreda sve učinili mnogo lakšim. Sve se može uklopiti uz dobru organizaciju“, istakao je Dujanović.

Želja Miomira Dujanovića je da na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu upiše softversko inžinjerstvo i informacione tehnologije.

Miomire, sretno!

Komentar