Grad Trebinje
Trebinje

Upoznajte OGNJENA PAPOVIĆA, đaka generacije Tehničke škole

Đak generacije trebinjske Tehničke škole je Ognjen Papović, momak koji je, kako on kaže, prije svega dobrom organizacijom, ali i brojnim odricanjima uspio da se izdvoji kao najbolji među maturantima ove škole.

Ponosan je na svoj uspjeh i ova titula za njega predstavlja veliku motivaciju za dalje školovanje.

„Osjećaj je odličan i naravno da godi ta titula đaka generacije u školi u kojoj imaju četiri zanimanja i veliki broj učenika i zadovoljstvo mi je što sam ja proglašen najboljim među njima“, rekao je Ognjen.

Zbog pandemije virusa korona, prethodna školska godina je zbog isprekidane i onlajn nastave svakako predstavljala veliki izazov za sve učenike, pa i za ovog maturanta.

„Problem mi je predstavljalo shvatanje gradiva iz težih predmeta, jer profesori svakako ne mogu preko onlajn platformi objasniti gradivo kao na času. U takvim situacijama sam tražio tutorijale i sadržaje po internetu, kako bih ‘pohvatao’ gradivo“, kazao je Papović.

Po završetku srednje škole stekao je zvanje tehničar računarstva, a nada se da će školovanje nastaviti u Novom Sadu.

„U planu imam da upišem Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, a ukoliko ne uspijem, druga opcija mi je Podgorica“, navodi Ognjen Papović.

Naglasio je da je potrebno dosta odricanja za dobar uspjeh, ali uz organizaciju i stečenu radnu naviku sve se može postići.

„Kada se sve obaveze pravilno i dobro rasporede, sve se može stići za vrlo kratko vrijeme. Nije baš lako kada na primjer treba da idete u grad, a ne možete jer morate učiti, ali radi nekog višeg cilja i to se prevaziđe“, dodaje uz osmijeh ovaj mladić.

Pored brojnih školskih obaveza, uspio je da svoju ljubav prema vodi i avanturi iskaže kroz treniranje kajaka, gdje se pokazao izvanredno uz brojne osvojene medalje.

„Posljednjih 5 godina sam trenirao kajak. Volim Trebišnjicu i vodu generalno, pa sam odlučio da se okušam u tom sportu i dok sam trenirao dobro mi je išlo, osvojio sam 7-8 medalja sa državnih prvenstava“, kaže Ognjen.

Prvi među maturantima trebinjske Tehničke škole narednim generacijama otkrio je kako ne postoji tajna njegovog uspjeha, te da je ključ svega ispunjavanje obaveza na vrijeme i dobra organizacija.

Radio Trebinje