Grad Trebinje
Republika Srpska

Upozorenje na olujni vjetar za cijelu Srpsku: Udari i do 100 km/h (VIDEO)

 Olujni vjetar od noćas duva u svim dijelovima Srpske, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za cijelu RS.

– Tokom noći i u prvom dijelu dana biće vjetrovito uz olujni vjetar u svim predjelima, Udari vjetra biće jačine od od 50 na sjeveroistoku do 90 kilometra na čas na zapadu i jugu, na planinama ponegdje i 100 km/h. Prepodneće  vjetar postepeno slabi na sjeveru, a do večeri će oslabiti u svim predjelima – istakli su u RHMZ.

Na zapadu i jugu u jutarnjim časovima počeće kiša, koja će zatim jačati i premještaće se od zapada ka istoku. Ponegdje će biti i jačih pljuskova sa grmljavinom. Na jugozapadu i jugu se očekuju obilnije padavine od 30 do 70 milimetara kiše.

I uprava civilne zaštite Republike Srpske izdala je upozorenje na jak vjetar i nevrijeme.

Poseban apel upućen je građanima i nadležnim institucije iz oblasti zaštite i spasavanja da preduzmu mjere i aktivnosti na ličnoj i bezbjednosti materijalne imovine od nevremena i jakog vjetra koji će mjestimično duvati do 100 kilometara na čas.

Snažan vjetar u Banjaluci duva od ponoći. Jaki udari  oštetili su drveće, a u parku “Mladen Stojanović” pričinjena je značajna šeteta na ogradi teniskog igrališta u naselju Starčevica.

Komentar