Grad Trebinje
Republika Srpska

“UPRAĆEN SI, SLIJEDE TI BATINE” Vukanovićev povjerenik u Palama dobio prijetnje, stigla mu podrška od načelnika opštine

Načelnik opštine Pale Boško Jugović najoštrije je osudio prijetnje upućene univerzitetskom profesoru Saši Kneževiću, te pozvao istražne organe da što prije pronađu počinioca.

ao načelnik opštine, ali prije svega kao čovjek i član SNSD ogorčen sam svakim vidom prijetnji, a pogotovo onih koje su usmjerene na ugrožavanje lične bezbjednosti, istakao je načelnik Jugović.

On je konstatovao da ko god da stoji iza ovih ružnih, verbalnih poruka najviše nanosi štetu ugledu Pala u svakom smislu, ljudskom i moralnom, a na kraju i političkom.

-I sam sam prolazio kroz takve faze i znam odlično koliko je to stresno ne samo za osobu kojoj se prijeti, već i za njegovu porodicu i prijatelje. Zato dajem punu podršku profesoru Kneževiću i pozivam istražne organe da hitno pronađu počinioca – rekao je Jugović za Srnu.

Načelnik opštine Pale je naglasio da je ova lokalna zajednica sredina u kojoj svi imaju pravo na svoje političko mišljenje i angažman i to ne smije biti razlog za bilo kakvu diskriminaciju, a naročito ugrožavanje lične bezbjednosti.

Svečana akademija MUP-a RS
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

-U narednom periodu obaviću sastanak sa načelnikom Policijske uprave Istočno Sarajevo jer je izvjesno da u izbornoj godini moramo učiniti dodatne napore da, u ionako turbulentnoj političkoj situaciji, očuvamo prije svega dostojanstvo čovjeka i naravno opravdamo činjenicu da su Pale mjesto u kome vlada mir i tolerancija – poručio je Jugović.

Knežević je objavio na društvenim mrežama da je dobio prijeteće poruke. Nedavno je postao povjerenik Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića u Palama, gdje je krajem godine otvorena kancelarija te stranke, te je mišljenja da bi njegov “politički angažman mogao da bude motiv za prijetnje po život”.

Vukanović je na svom blogu objavio tekstprijeteće poruke u kome se kaže: “Pende, Saša Kneževiću, sa Vukanom si stavio laserski precizno crvenu tačku na čelo. Vidiš li ti prst pred okom? Ako vidiš – sve je jasno i upraćen si. Slijede ti batine”.

Saša Knežević
FOTO: NEBOJŠA VUKANOVIĆ-USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Vukanović je napisao da je Knežević predsjednik Opštinske boračke organizacije, te sin poginulog borca Vojske Republike Srpske i samohrani otac troje djece.

Ako je ovo vaš način političke borbe, alal vam bilo. Ako policija ne reaguje na prijetnju redovnom profesoru UIS, ocu troje djece i sinu poginulog borca VRS, alal im bilo. Ako se rukovodstvo Opštine i Grada ne oglasi, pa ništa, makar ćemo znati čiji je broj – prokomentarisao je Knežević.

srpskainfo.com

Komentar