Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Uskoro dva stacionarna radara za kontrolu brzine kretanja vozila

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da će u Trebinju u narednom periodu biti postavljena dva stacionarna radara za kontrolu brzine kretanja vozila, dok će u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja Srpske biti realizovan zajednički projekat bezbjednog prelaza preko ulice kod Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Ćurić je, nakon sastanka Savjeta za bezbjednost kome je prisustvovao i direktor Agencije Novica Krunić povodom Evropske sedmice mobilnosti, istakao da će Grad i Agencija zajednički realizovati i provjeru neophodnosti postavljanja ‘ležećih policajaca’ na širem gradskom području.

„Imamo veliki broj zahtjeva za postavljanjem usporivača saobraćaja. Sa stručnim ljudima iz Agencije ćemo obići sve lokacije i vidjeti gdje je to neophodno, jer više od 80 odsto vozača poštuje saobraćajne propise“, naveo je Ćurić.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Radoslav Krunić istakao je da je ovo prvi u nizu sastanaka koji organizuje ova agencija i to zahvaljujući kabinetu predsjednika Srpske Željke Cvijanović.

„Cilj nam je da kroz edukativne radionice dođemo od onih najmlađih koji pohađaju vrtić do đaka. Moramo da podignemo svijest građana da u saobraćaju treba da se ponašamo na način da ne ugrozimo ni tuđi, ni svoj život“, naveo je Krunić.

On je kazao da je u 2019. godini na putevima u Srpskoj u saobraćajnim nezgodama poginulo 118 lica, navodeći da dosadašnji pokazatelji govore da će u ovoj godini taj broj biti manji.

U Trebinju će sutra biti organizovano postavljanje simulatora prevrtanja, kose ravni i dječijeg poligona ispred Kulturnog centra, čemu će prisustvovati i ministar saobraćaja i veza Srpske Đorđe Popović.

Grad Trebinje

Povezane vijesti

Uskoro u funkciji 7 novih radara u Hercegovini

admin

U naredna četiri dana pojačana kontrola u saobraćaju

admin