Grad Trebinje
Republika Srpska

“UVAŽAVAMO IZBORNU VOLJU” Kovačević poručuje da SNSD ne razmišlja da umanji nadležnosti grado/načelnika

SNSD je politička stranka koja ima ubjedljivo najveći broj načelnika i gradonačelnika u Republici Srpskoj i sigurno je da ne razmišlja o tome kako da umanji njihove nadležnosti, poručio je portparol SNSD Radovan Kovačević.

Kovačević je naglasio da je isto tako sigurno da se bilo kakve eventualne izmjene zakona koji se tiču nadležnosti i procedura donošenja odluka na nivou lokalnih zajednica odnose na sve lokalne zajednice u Republici Srpskoj, a ne samo na Banjaluku ili bilo koju drugu opštinu ili grad u Republici Srpskoj, kako to neki žele maliciozno predstaviti u javnosti.

– Ono o čemu razmišljamo, poučeni ranijim iskustvima i poteškoćama u funkcionisanju lokalnih zajednica, jeste da je potrebno pronaći rješenje kako da, u okolnostima kada ne postoji saglasnost između načelnika ili gradonačelnika i skupštine kao najvišeg zakonodavnog organa lokalne zajednice, ne trpe građani i ne zaustavlja se razvoj samih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj – pojasnio je Kovačević.

On je na svom Fejsbuk profilu objavio da je definitivno potrebno odrediti određeni vremenski rok u kojem je potrebno postići dogovor između grado/načelnika i skupštine, kao i model razrješenja i donošenja konačne odluke u situacijama kada pomenuti vremenski rok istekne.

Portparol SNSD je istakao da je to zadatak za sve političke stranke u Republici Srpskoj, a u interesu njenih građana i nesmetanog razvoja svih lokalnih zajednica.

– SNSD je definitivni pobjednik ovih lokalnih izbora u Republici Srpskoj i u BiH, stranka koja je osvojila najveći broj glasova, načelničkih i gradonačelničkih pozicija, ali i odborničkih mjesta širom Republike Srpske. SNSD u potpunosti uvažava izbornu volju naših građana u svim lokalnim zajednicama i zajedno sa svim našim koalicionim partnerima planira snažno nastaviti sa realizacijom projekata za razvoj svih lokalnih zajednica i Republike Srpske u cjelini – naglasio je Kovačević.

Povezane vijesti

Srbija i Hrvatska pod pritiskom zbog SNSD i HDZ: Pred njemačkim Bundestagom uskoro rezolucija o BiH

admin

Radmanović: Vraćamo se

admin

Miličević: Treći blok u RS je podrška SNSD-u, to nije dobra poruka (Video)

admin

Vukanović: Nešić je otkrio svoje pravo lice

admin

Dodik sa predstavnicima srpskih stranaka i udruženja u Mostaru (FOTO)

admin

Kovačević demantovao navode: Dodik se ne sastaje sa Šmitom

admin