Grad Trebinje
Izdvojeno Region

Uz bazu u Čilipima Rayanair otvara i 500 radnih mjesta

Ryanair, najveći i najbrže rastući evropski avio prevoznik, najavio je juče svoju novu bazu od aprila iduće godine u Zračnoj luci Ruđer Bošković, kako dubrovački aerodrom odnedavno nosi ime. U Čilipima će biti bazirana dva aviona Boeing 8-200 Gamechanger, a kako je rečeno na konferenciji za novinare ovo će omogućiti do 500 lokalnih radnih mjesta, uključujući 60 visoko plaćenih radnih mjesta za pilote i kabinsko osoblje.

Dubrovnik postaje treća hrvatska baza Ryanaira uz dugogodišnju zadarsku bazu i nedavno otvorenu zagrebačku bazu, dodatno povećavajući prisutnost Ryanaira u Hrvatskoj s 18 zanimljivih ruta za ljeto 2024. za Dubrovnik, uključujući 16 novih ruta prema većim gradovima poput Berlina, Bruxellesa, Helsinkija, Londona, Milana, Pariza, Rima, Stockholma i Wroclawa, kao i povećane frekvencije na popularnim rutama za Dublin i Beč. Na ovim letovima očekuje se više od 600 hiljada putnika u prvih 12 mjeseci.

Ryanair u razdoblju od preko 15 godina postao je najveći avio prevoznik u Hrvatskoj, rečeno je na konferenciji za novinare, te je i osigurao niske cijene karata, povezanost i razvoj turizma i samostalno je pomogao oporavak vazdušnog saobraćaja Hrvatske nakon Covida, istaknuto je na konferenciji.

Ryanair je od pandemije uložio više od 800 miliona dolara u Hrvatsku, otvaranjem svoje nove avio baze u Dubrovniku (dva aviona) s tri aviona bazirana u Zagrebu te u Zadru. Ryanair takođe nudi letove za još četiri hrvatska aerodroma – Osijek, Pulu, Rijeku i Split.

Dodavanjem nove baze u Dubrovniku od aprila ’24., Ryanair će nastaviti osiguravati najniže cijene karata u Evropi i veću povezanost za hrvatske građane i goste kroz ekološki prihvatljive avione Boeing 8-200. Ryanair je jedini veliki evropski prevoznik koji je značajno povećao promet nakon Covida, posebno u Hrvatskoj, gdje će Ryanair povećati promet na oko 4 miliona godišnjih putnika (porast prometa više od 450 posto u odnosu na prije Covida), u skladu sa svojim planovima da do 2034. naraste na 300 milijuna putnika godišnje dok Ryanair preuzima isporuku dodatnih 400 aviona (uključujući 300 aviona Boeing MAX-10), moglo se čuti na konferenciji za novinare.

Kako bi proslavila pokretanje Ryanairove nove baze za ljeto ’24 u Dubrovniku, avio prevoznik nudi cijene od 29,99 eura u jednom smjeru, dostupne za rezervaciju samo na Ryanairovoj aplikaciji / web stranici.

ryanair dubrovnik13 291123 min

Glavni komercijalni direktor Ryanaira, Jason McGuinness rekao je:

– Kao najveći i najbrže rastući europski i hrvatski zrakoplovni prijevoznik , Ryanair sa zadovoljstvom najavljuje našu novu bazu u Dubrovniku za ljeto ’24 s dva aviona Boeing 8-200 Gamechanger, nadopunjujući naše postojeće baze u Zagrebu i Zadru. To predstavlja daljnju investiciju od 200 miliona dolara u Hrvatskoj.

– Kao najbrže rastući zrakoplovni prijevoznik u Evropi i Hrvatskoj, potpomognuta našom revolucionarnom narudžbom zrakoplova Boeing MAX-10 od 300, Ryanair je u najboljoj poziciji podržati oporavak i rast Hrvatske nakon Covida, pružajući najniže evropske cijene i nenadmašan izbor našim hrvatskim građanima i posjetiocima od ljeta ’24. – rekao je McGuinness.

ryanair dubrovnik2 291123 min

Glavni direktor Aerodroma Dubrovnik Viktor Šober izjavio je:

– Zadovoljstvo nam je najaviti da će Ryanair otvoriti svoju novu bazu u Zračnoj luci Ruđer Bošković s početnim planom baziranja dvaju svojih zrakoplova, koji će s radom započeti početkom travnja 2024. godine. Ryanair će tijekom ljeta ’24/25 povezivati Zračnu luku Ruđer Bošković s 18 europskih destinacija i s tri destinacije zimi ’24/25. Ovo partnerstvo Ryanaira i naše Zračne luke rezultirat će boljom povezanošću, većim brojem letova u ljetnoj sezoni i toliko željenim zimskim rutama, povezujući Dubrovnik s europskim destinacijama. Ovim partnerstvom Zračna luka Ruđer Bošković bit će bolje povezana nego ikad, a dalje će razvijati Dubrovnik kao turističku i city break destinaciju. – rekao je Šober.

ryanair dubrovnik5 291123 min

Dubrovnik Press

Povezane vijesti

CIK BiH raspisao konkurs, traži 12.000 ljudi

admin

TRAŽITE POSAO? Pogledajte šta se nudi ove sedmice

admin

Želite poslovnu promjenu i izazov? Puno je prilika, nude se odlične satnice, plaćen smještaj, društvene aktivnosti za kolektiv…

admin

Tražite posao? Dubrovački vrtovi sunca nude više pozicija, pogledajte uslove…

admin

Hotel Nar zapošljava sobaricu

admin

JU ZZZ RS – Trebinje: Slobodna radna mjesta na dan 30.5.2024. godine

admin

1 komentar

Predrag Lazovič 02.12.2023 at 2:23 pm

Potrudite se da imena aviona napišete oravilno

Odgovor

Komentar