Grad Trebinje
Izdvojeno Region

Uz bazu u Čilipima Rayanair otvara i 500 radnih mjesta

Ryanair, najveći i najbrže rastući evropski avio prevoznik, najavio je juče svoju novu bazu od aprila iduće godine u Zračnoj luci Ruđer Bošković, kako dubrovački aerodrom odnedavno nosi ime. U Čilipima će biti bazirana dva aviona Boeing 8-200 Gamechanger, a kako je rečeno na konferenciji za novinare ovo će omogućiti do 500 lokalnih radnih mjesta, uključujući 60 visoko plaćenih radnih mjesta za pilote i kabinsko osoblje.

Dubrovnik postaje treća hrvatska baza Ryanaira uz dugogodišnju zadarsku bazu i nedavno otvorenu zagrebačku bazu, dodatno povećavajući prisutnost Ryanaira u Hrvatskoj s 18 zanimljivih ruta za ljeto 2024. za Dubrovnik, uključujući 16 novih ruta prema većim gradovima poput Berlina, Bruxellesa, Helsinkija, Londona, Milana, Pariza, Rima, Stockholma i Wroclawa, kao i povećane frekvencije na popularnim rutama za Dublin i Beč. Na ovim letovima očekuje se više od 600 hiljada putnika u prvih 12 mjeseci.

Ryanair u razdoblju od preko 15 godina postao je najveći avio prevoznik u Hrvatskoj, rečeno je na konferenciji za novinare, te je i osigurao niske cijene karata, povezanost i razvoj turizma i samostalno je pomogao oporavak vazdušnog saobraćaja Hrvatske nakon Covida, istaknuto je na konferenciji.

Ryanair je od pandemije uložio više od 800 miliona dolara u Hrvatsku, otvaranjem svoje nove avio baze u Dubrovniku (dva aviona) s tri aviona bazirana u Zagrebu te u Zadru. Ryanair takođe nudi letove za još četiri hrvatska aerodroma – Osijek, Pulu, Rijeku i Split.

Dodavanjem nove baze u Dubrovniku od aprila ’24., Ryanair će nastaviti osiguravati najniže cijene karata u Evropi i veću povezanost za hrvatske građane i goste kroz ekološki prihvatljive avione Boeing 8-200. Ryanair je jedini veliki evropski prevoznik koji je značajno povećao promet nakon Covida, posebno u Hrvatskoj, gdje će Ryanair povećati promet na oko 4 miliona godišnjih putnika (porast prometa više od 450 posto u odnosu na prije Covida), u skladu sa svojim planovima da do 2034. naraste na 300 milijuna putnika godišnje dok Ryanair preuzima isporuku dodatnih 400 aviona (uključujući 300 aviona Boeing MAX-10), moglo se čuti na konferenciji za novinare.

Kako bi proslavila pokretanje Ryanairove nove baze za ljeto ’24 u Dubrovniku, avio prevoznik nudi cijene od 29,99 eura u jednom smjeru, dostupne za rezervaciju samo na Ryanairovoj aplikaciji / web stranici.

ryanair dubrovnik13 291123 min

Glavni komercijalni direktor Ryanaira, Jason McGuinness rekao je:

– Kao najveći i najbrže rastući europski i hrvatski zrakoplovni prijevoznik , Ryanair sa zadovoljstvom najavljuje našu novu bazu u Dubrovniku za ljeto ’24 s dva aviona Boeing 8-200 Gamechanger, nadopunjujući naše postojeće baze u Zagrebu i Zadru. To predstavlja daljnju investiciju od 200 miliona dolara u Hrvatskoj.

– Kao najbrže rastući zrakoplovni prijevoznik u Evropi i Hrvatskoj, potpomognuta našom revolucionarnom narudžbom zrakoplova Boeing MAX-10 od 300, Ryanair je u najboljoj poziciji podržati oporavak i rast Hrvatske nakon Covida, pružajući najniže evropske cijene i nenadmašan izbor našim hrvatskim građanima i posjetiocima od ljeta ’24. – rekao je McGuinness.

ryanair dubrovnik2 291123 min

Glavni direktor Aerodroma Dubrovnik Viktor Šober izjavio je:

– Zadovoljstvo nam je najaviti da će Ryanair otvoriti svoju novu bazu u Zračnoj luci Ruđer Bošković s početnim planom baziranja dvaju svojih zrakoplova, koji će s radom započeti početkom travnja 2024. godine. Ryanair će tijekom ljeta ’24/25 povezivati Zračnu luku Ruđer Bošković s 18 europskih destinacija i s tri destinacije zimi ’24/25. Ovo partnerstvo Ryanaira i naše Zračne luke rezultirat će boljom povezanošću, većim brojem letova u ljetnoj sezoni i toliko željenim zimskim rutama, povezujući Dubrovnik s europskim destinacijama. Ovim partnerstvom Zračna luka Ruđer Bošković bit će bolje povezana nego ikad, a dalje će razvijati Dubrovnik kao turističku i city break destinaciju. – rekao je Šober.

ryanair dubrovnik5 291123 min

Dubrovnik Press

Pratite nas i putem Vibera

Povezane vijesti

TRAŽITE POSAO? Pogledajte oglase za radna mjesta u Dubrovniku i okolini

admin

Saudia Airlines zapošljava kabinsko osoblje u Bosni i Hercegovini, prijavite se već sada

admin

JU ZZZ RS – Filijala Trebinje: Slobodna radna mjesta na dan 14.2.2024. godine.

admin

Javni oglas za popunjavanje radnih mjesta državnih službenika u Službi za poslove sa strancima

admin

Konkurs Er Srbije za zapošljavanje kabinske posade

admin

OGLAS ZA POSAO Saradnik u prodaji (m/ž)

admin

1 komentar

Predrag Lazovič 02.12.2023 at 2:23 pm

Potrudite se da imena aviona napišete oravilno

Odgovor

Komentar