Grad Trebinje
Izdvojeno Hercegovina

VAKCINACIJA KLJUČ ZA OKONČANJE PANDEMIJE Milinković pozvao građane da se prijave

Epidemiološka situacija u istočnoj Hercegovini je zabrinjavajuća, a lokalne zajednice preduzeće dodatne mjere kako bi se spriječilo širenje virusa korona, rekao je Luka Petrović izvršni direktor Saveza opština i grada istočne Hercegovine.

Petrović je, nakon sastanka sa predstavnicima istočnohercegovačkih opština i zdravstvenih ustanova sa područja istočne Hercegovine, poručio da će u narednom periodu biti osposobljeni dodatni kapaciteti u svim lokalnim zajednicama.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je epidemiološka situacija nepovoljna i da je u narednom periodu potrebno donijeti jedinstvene mjere.

“To znači da ako zatvaramo ugostiteljske objekte u Trebinju i Gacku, da ih zatvaramo i u Bileći i Nevesinju. U narednom periodu ćemo se češće sastajati, smatramo da je situacija pogoršana u Gacku i Trebinju. Postoji oko 3.000 zahtjeva za vakcinaciju“, rekao je Ćurić.

Načelnik Opštine Gacko Ognjen Milinković kazao je da je vakcinacija jedino rješenje da se zaustavi pandemija, te pozvao sve građane da se prijave za vakcine.

On je naglasio je da je u posljednjih dana epidemiološka situacija najteža u Trebinju i Gacku.

„Preduzeli smo posebne mjere, škola je i dalje onlajn, zabranili smo javna okupljanja, radimo sve na tome da se epidemija stavi pod kontrolu. U aprilu su testirana 132 lica, 86  je pozitivno, a za sinoć testiranih 29, čekaju se rezultati. Trenutno je u bolnicama u Nevesinju, Trebinju i Foči smješteno 26 pacijenata iz Gacka“, naveo je Milinković.

gredtrebinje.com

Povezane vijesti

Radnicima u elektroenergetskom sektoru povećane plate

admin

Među 50 najmoćnijih u Srpskoj našla se i tri Hercegovca

admin

Milinković najavio projekte za novi izged Gacka (Video)

admin

Kreditno zaduženje opštine Gacko za rješenje problema vodosnabdijevanja (VIDEO)

admin

ERS popustio, “RiTE Gacku” dodatnih 30 miliona kroz novi ugovor

admin

Ćurić: Nadležni da rasvijetle paljevinu vozila i kazne počinioce

admin