Grad Trebinje
Ostali sportovi

Vanja na balkanskom tronu

Članica Atletskog kluba Leotar Vanja Spaić osvojila je zlatnu medalju i titulu balkanskog prvaka u bacanju koplja na danas održanoj Balkanijadi u rumunskom gradu Kluž Napoka.

Ona je koplje bacila na daljinu od 53 metra i 31 centimetra i ostvarila najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri. Drugo mjesto osvojila je bugarska reprezentativka Mihaela Petkova a treće Rumunka Valentina Plavan.

S obzirom da je takmičenje u Rumuniji upravo završeno, detaljnije uskoro.

Najmlađi uspješni u Čitluku

Ovaj istorijski dan za Atletski klub „Leotar“ uljepšali su najmlađi takmičari koji su nastupali na Prvenstvu BiH i Memorijalnoj atletskoj trci posvećenoj Božu Gagru u Čitluku, gdje su osvojili ukupno 12 medalja – tri zlatne, pet srebrenih i četiri bronzana odličja.

Najsjajnije medalje osvojili su Lana Kandić, 2013. godište u trci na 60 metara, Dunja Banđur, 2012. godište u trci na 60 metara i Srna Danojlić u istoj trci za atletičarke 2011. godište.

ak-leotar.jpg (235 KB)

Vrijedan uspjeh osvajanjem srebrenih medalja ostvarili su Jakov Perišić Glebov u trkama na 60 i 200 metara za cicibane, kao i Memorijalnoj trci u muškoj konkurenciji, te Katarina Pažin u bacanju kugle za cicibane.

Zapažen nastup imali su i Sara Mijanović u trci na 60 metara i Memorijalnoj trci za cicibane, cicibani Pavle Pažin u skoku u vis te Katarina Pažin u bacanju vorteksa.

„Raduju nas sve u klubu ovi rezultati. Od seniorki, u kojima je naša Vanja izuzetna, preko mlađih kategorija do najmlađih gdje smo ponovo bili uspješni. Iza svega stoji dobar rad i veliki talenat a na nama je da idemo dalje. Još jače i uspješnije“, kaže nam Vesna Zurovac predsjednik Atletskog kluba „Leotar“.

Mara Nožica prvak BiH

Mara Nožica iz Atletskog kluba „Trebinje“ na državnom prvenstvu za cicibane/ke u Čitluku bila je prva u trci na 200m i osvojila dvije zlatne medalje – i za najbolju cicibanku države i u ukupnom plasmanu u okviru mitinga.

Svi takmičari ovog kluba koji su nastupili na Memorijalnom mitingu Božo Gagro vratili su se kući sa medaljama.

Katarina Filipović, sa novim ličnim rekordom, osvojila je zlatnu medalju u bacanju koplja.

Kristina Grujičić je bila druga u trci na 60m, a treća u skoku u dalj. U obje discipline oborila je lični rekord.

Sjajna je bila i Emilija Pikić, koja je, takođe, skočivši svoj lični rekord zauzela četvrto mjesto.

Sara Tomić osvojila je bronzanu medalju u trci na 600 m.

Bronzana je bila i pionirska štafeta u sastavu: Mara Nožica, Emilija Pikić, Sara Tomić i Katarina Filipović.

Povezane vijesti

Vanja Spaić najbolja atletičarka Republike Srpske (Video)

admin