Grad Trebinje
Izdvojeno Fudbal

Veliko srce Nemanje Vidića! Ocu preminulog saigrača kupio stan

Nemanja Vidić je jedan od najboljih fudbalera sa ovih prostora, miljenik mnogih širom planete, a priča koja se nedavno pojavila u javnosti samo je dokaz da je najveća ljudina među fudbalerima.

Nemanja Vidić definitivno je miljenik ljubitelja fudbala. Srpski as je kako na domaćim, tako i na inostranim terenima pravio čuda, pa je vrlo lako osvojio srca ljubitelja ovog sporta.

Ipak, nisu samo fudbalske partije ono po čemu je upamćen. Poznato je da je Vidić veliki humanista, a mi vam predstavljamo priču zbog koje ćete ga još više zavoljeti.

Naime, Nemanja je 2000. godine stigao na Marakanu, gde se zadržao četiri godine, s tim da je prve sezone bio na pozajmici u Spartaku iz Subotice. Po dolasku u redove crveno-bijelih postao je veliki prijatelj sa Vladom Dimitrijevićem. Nažalost, prijateljstvo je završeno 2001. godine, kada je Dimitrijević nastradao na treningu. Smatrali su Vladu velikim talentom, ali je ipak, na tragičan način, okončao život. 

Tog kobnog prvog oktobra 2001. godine, igrači Zvezde odrađivali su lakši trening i na samom njegovom kraju, Vlada se srušio na zemlju. Ubrzo su mu pritrčali Dragan Džajić, koji je strčao sa tribina, Jovan Damnjanović, koji se našao blizu njega i članovi ljekarske ekipe, Slobodan Musulin, Goran Zuvić i Miša Bukumirović, koji su uspeli da ga zadrže u životu do dolaska hitne pomoći, koja je stigla nakon pola sata, ali je na putu do Urgentnog centra preminuo, praktično na rukama najboljeg prijatelja Nemanje Vidića, koji je sa njim ostao do samog kraja.

Nemanja Vidić je tokom jednog telefonskog razgovora sa Vladinim ocem, Nedeljkom, zatražio da otvori devizni račun i to što pre. I tako je i bilo. 

Posle otvaranja računa, Nedeljko Dimitrijević je otišao u banku, gde ga je službenica upitala da li zna koliko novca ima na račun, ali on naravno nije znao. Mislio je da mu je Nemanja uplatio par hiljada evra. Međutim kad mu je radnica u banci saopštila da na računu ima 126.000 evra nije mogao da poveruje. Odmah je pozvao Vidića da se zahvali, a veliki as i čovek mu je savjetovao da kupi stan u Beogradu i ako mu nedostaje i fali još para, da mu se slobodno javi.

Tako je i bilo, otac pokojnog Vlade je poslušao savjet Nemanje Vidića i kupio stan u jednoj beogradskoj ulici i to je izabrao broj 15, baš onaj koji je Nemanja nosio.

Komentar