Grad Trebinje
Estrada i Jet Set

(VIDEO) Rambo Amadeus: Mi smo provincijalci! Čobani, kultovi ličnosti, totemi…

Demokratiju smo shvatili na način da svako može švercovati duhan, rekao je Antonije Pušić aka Rambo Amadeus

Poznati muzičar Rambo Amadeus bio je gost na Face TV.

– Dok je bio Tito živ, imali smo velike boginje! Kako je propao socijalizam, eto ti majmunske boginje! Ja bih sada napravio sevdalinku o majmunskim boginjama – rekao je Rambo.

– Kakvo je to poniženje! Što je imunitet krda, što nije imunitet stada?! Opasan si ako imaš ideju. Poistovjećuju me sa seoskim mudracem – izjavio je muzičar.

– Napravljen je kulturocid nad Jugoslavijom. Ja izgovaram ono što je druge ljude sramota da kažu. Dok bezbrižno govorimo o sevdalinci, 500 kilometara od nas je rat. Nisam ja UNESCO, nego UNICEF, ali to ti je isto, vrata do vrata. Na Balkanu postoji jedna subkultura, a to je “krajputaška” kultura. Stvara se i “krajputaški” showbiznis. Demokratiju smo shvatili na način da svako može švercovati duhan. “Krajputaška” kultura naoružana tehnologijom postala je turbofolk. Veliki smo mi provincijalci; stalno mislimo da naše ništa ne valja i da se negdje drugo događa nešto specijalno. Ne živimo u vremenu u kojem sagledavamo realnost, već u kojem postoje tumači realnosti. Sada imamo generaciju koju roditelji ne mogu da lažu. Roditelji su ljubomorni, stari i lažu djecu. Djeca sada o svemu znaju sve bolje nego mi! Kod nas treba čekati otprilike četrdeset-pedeset godina između ratova da one generacije koje su učestvovale u ratu izgube pravo glasa u svojim kućama. Za sada smo mirni. Treba još trideset godina; tada je šansa da se nove generacije izmanipulišu za novi rat – rekao je Rambo.

Poslušajte cijeli razgovor:

Komentar