Grad Trebinje
Video Tenis

/VIDEO/ UZ MALE PROBLEME DO 2. KOLA Đoković nakon četiri sata igre i 7. meč lopti savladao Prižmića

Nakon velike bobre i maratonskog meča Novak Đoković je izborio plasman u 2. kolo Australijan opena.

Đoković je mnogo teže od očekivanog savladao hrvatskog tenisera i igrača koji je kroz kvalifikacije došao do glavnog žrijeba Dinu Prižmića s 3:1, po setovima 6:2, 6:7, 6:3, 6:4.

Imao je Nole dosta problema tokom meča da postigne radnu temperaturu, ali na sreću osim jednog izgubljenog seta nije bilo posljedica. Meč je trajao četiri sata i ostaje da vidimo koliko će to ostaviti traga na Noletu.

Čini se da je prvi set bio riješen već u prvom gemu kada je Đoković uzeo brejk na servis Prižmića. Srbin je već na početku pokazao ko je gazda u Australiji. Iako je mladi hrvatski teniser u nekoliko navrata pokazivao da se radi o potencijalu koji bi mogao da bude u vrhu tenisa, danas protiv Noleta nije mogao ništa. Do kraja seta Đoković je napravio još jedan brejk i na kraju je prvi set uzeo sa 6:2.

Nakon lako osvojenog prvog seta srpski teniser Novak Đoković se našao u problemu protiv Dine Prižmića i sve je kulminitralo u četvrtom gemu kada je Hrvat uzeo brejk i poveo sa 3:1. U tim trenucima je Nole dobio i opomenu sudije zbog odugovlačenja što je publika dočekala zvižducima. Ipak, brzo se Nole vratio u svoj ritam i već u narednom gemu je uzeo servis protivniku i tako pokazao da neće lako da se preda. U nastavku su oba tenisera bila sigurna na svoj servis i u taj-brejku smo dobili osvajača seta. Nole je specijalista za taj-brejkove, ali ovog puta nije mogao ništa. U jednom trenutku je spasio tri set lopte protivnika, ali je Prižmić ipak osvojio set i u tom trenutku je izjednačio na 1:1.

FOTO: LUKAS COCH/EPA
FOTO: LUKAS COCH/EPA

Treći set je počeo na najbolji mogući način za Noleta koji je nakon svog servira napravio brejk i poveo sa 2:0. Kada se činilo da će ovaj set lako riješiti u svoju korist kao i prvi došlo je do nevjerovatnog pada. Prvo je Prižmić ekspresno vratio brejk, zatim je uzeo svoj servis za 2:2, ali tu se nije zaustavio. Peti gem ovog seta bio je maratonski. Nole je pokušavao da uzme gem na svoj servis, ali se hrvatski teniser borio i nakon 17 minuta igre uzeo je novi brejk najboljem teniseru svijeta koji je već tada bio u teškoj situaciji. Da ovo bude set put nizova i preokreta pobrinuo se Nole kod kojeg je proradio inat nakon izgubljenog seza. On je zatim vezao četiri gema i na kraju slavio s 6:3 što je naizgled bilo lako, ali na terenu je bilo daleko od toga.

Četvrti set je Nole riješio u svoju korist i svima je još jednom pokazao da je u Australiju došao kako bi osvojio 25. grend slem trofej u karijeri. Istina imao je malih problema, posebno u šestom gemu kada je hrvatski teniser uzeo brejk, ali to na kraju nije napravilo probleme Srbinu.

Komentar