Grad Trebinje
Trebinje

Više od 1000 boraca iz Trebinja potpisalo peticiju: Zatražiće raspuštanje Skupštine GBO Trebinje

Više od hiljadu demobilisanih boraca koji su potpisali peticiju, u kojoj izričito zahtijevaju da se u potpunosti ispoštuje član 70. Poslovnika o radu Skupštine Gradske boračke organizacije, koji predviđa da izabrani članovi ne mogu obavljati funkcije u  političkim subjektima i biti kandidovani  na listama političkih stranaka u izbornim procesima,  dok im traje mandat člana Skupštine boračke organizacije,  zatražiće od predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske Milomira Savčića da raspusti Skupštinu Gradske boračke organizacije Trebinje.

20201109_103929.jpg (249 KB)
Kako je na konferenciji za novinare pojasnio Mišo Ninković, jedan od potpisnika peticije, veliki dio boraca izričito je protiv bilo kakvih podjela u GBO Trebinje.

„Kao što se nismo dijelili u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, to nećemo dozvoliti ni sada, tako da građanima Trebinja želimo saopštiti da je dio sadašnjeg rukovodstva trebinjske boračke organizacije prekršio član 70. Poslovnika o radu Skupštine Gradske boračke organizacije. Nažalost, predsjednik GBO Trebinje i nekoliko članova Skupštine Gradske boračke organizacije Trebinje, politički su se angažovali i nalaze se na listama kandidata za Skupštinu Grada Trebinja, ispred političkih subjekata koji su ovjereni za Lokalne izbore 2020. godine, čime su grubo prekršili Poslovnik o radu Skupštine Gradske boračke organizacije i time zloupotrijebili svoje funkcije, unoseći razdor i podjele među borce u Trebinju“, kazao je Ninković.

Gradska boračka organizacija treba da bude organizacija svih njenih članova, kazao je Ninković i istakao da potpisnici peticije, njih preko hiljadu iz svih mjesnih odbora neće dozvoliti da pojedinci  svojataju boračku organizaciju kao svoju i time se deklarišu kao pristalice bilo koje političke stranke.

Radio Trebinje