Grad Trebinje
Izdvojeno Hercegovina

Višković o investicijama: „Došao je trenutak da počne da se rješava putna infrastruktura u Hercegovini“

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas na otvaranju rehabilitovane dionice puta Nevesinje – Mostar da je došao trenutak da počne da se rješava putna infrastruktura u Hercegovini.

Višković je istakao da Nevesinje zaslužuje da bude rekonstruisana dionica puta prema Mostaru i najavio nastavak sličnih infrastrukturnih projekata u Hercegovini i Republici Srpskoj.

– Hercegovina može da kaže da je konačno došao trenutak da se rješavaju sva goruća pitanja koja se tiču putne infrastrukture – rekao je Višković novinarima u Nevesinju, gdje je sa načelnikom opštine Milenkom Avdalovićem otvorio rehabilitovanu dionicu puta od Bišine prema Bakračuši.

Višković je siguran da će ovaj put biti na korist svim stanovnicima Hercegovine, jer je jedan od najprometnijih na tom području, navodeći da je to investicija vrijedna oko 3,5 miliona KM.

Premijer je izrazio zadovoljstvo završetkom radova na tom putu na kraju mandata ove Vlade Srpske, istakavši da su izvođači radova kvalitetno obavili posao.

On je podsjetio i da je prije više od godinu dana rehabilitovan put od Trebinja prema LJubinju i da slijedi i nastavak dionice puta od LJubinja preko Žegulje do enetitetske granice.

– Takođe, odobrena su sredstva za dio puta od Gacka prema Vrbi, odabran je izvođač radova, radi se na imovinsko-pravnim pitanjima, a nakon toga će početi radovi i na toj dionici – najavio je Viškivić.

On je istakao da je Vlada Republike Srpske prije manje od mjesec dana usvojila i novi zoning plan za rješavnje eksproprijacije zemljišta na izgradnji novog puta od Tjentišta prema Drini i mosta preko Drine.

– Radi se rehabilitacija puta od 12 miliona KM, u septembru smo uveli izvođača u radove od Foče prema Šćepan Polju i čim završimo imovinsko-pravne poslove od Tjentišta prema Drini možemo krenuti sa rješavanjem putne komunikacije Tjentište – Brod na Drini, što je rak rana putne komunikacije Hercegovine sa ostatkom Srpske – naveo je Višković.

On očekuje da od proljeća krene izgradnja tog putnog pravca.

Otvorena rehabilitovana dionica puta Nevesinje-Mostar, od Bišine prema Bakračuši je najfrekventnija u istočnoj Hercegovini, kojom svaki dan prolazi više od 1.000 vozila.

Rehabilitacija puta od entitetske granice do Nevesinje, u dužini od 10,7 kilometara počela je u oktobru prošle godine i potpuno je presvučena novim asfaltom.

Radove je finansiralo Javno preduzeće “Putevi Republike Srpske”.

Izvor: Srpska info

Komentar