Grad Trebinje
Trebinje

Vjernici se okupili u Osman-pašinoj džamiji

Bajram-namaz predvodio hafiz Sadik efendija Fazlagić

Veliki broj vjernika jutros je u Osman-pašinoj džamiji u Trebinju klanjao Bajram-namaz, koji je predvodio hafiz Sadik efendija Fazlagić.

Čestitajući Kurban-bajram svim vjernicima, a prije svega bošnjacima Trebinja koji su došli iz svih krajeva svijeta da ovaj praznik provedu u Trebinju zajedno sa svojim porodicama, prijateljima, komšijama i svim ljudima dobre volje, efendija Fazlagić je istakao da Kurban-bajram u sebi nosi dvije važne poruke i pouke koje jutros iz ove džamije sa ovoga mjesta, se nose u sebi, a to je da izvršavanjem pete islamske dužnosti hadža.

– Ovo su dani prilike da pokažemo svoju spremnost na žrtvu u ime Gospodara, da žrtvujemo sebe i svoje vrijeme, svoje resurse i mogućnosti za dobrobit svih nas na ovim prostorima, naše države Bosne i Hercegovine, države svih ljudi, naroda i narodnosti. Prilika je ovo i da svoju bajramsku radost podijelimo sa našim porodicama, prijateljima, komšijama i svim ljudima dobre volje.

Koristim priliku da svim Trebinjcima, ma gdje se oni u ovom trenutku nalazili, ali i svim muslimanima, uputim čestitku povodom Kurban-bajram, uz želju da ove bajramske dane provedu u sreći i zdravlju zajedno sa svojim porodicama – poručio je efendija Fazlagić.

Peđa Mucović/AVAZ