Grad Trebinje
Trebinje

Vlatković: U Trebinju nastavljamo ono što smo obećali

Predsjednik Narodne partije Srpske /NPS/ Darko Banjac rekao je večeras u Trebinju da ova stranka okuplja građane koji razmišljaju timski, te da neće izdvajati nijednog pojedinca.

Nakon osnivanja inicijativnih odbora stranke u Trebinju i LJubinju, Banjac je naglasio da će članovi NPS-a timskim radom pokazati da se djelima mogu ostvariti određeni rezultati.

“Kao najveći grad u Hercegovini, Trebinje ima ogroman značaj za nas. Ono što mi je posebno drago jeste da je gotovo cijela infrastruktura DNS-a u ovom gradu podržala NPS”, rekao je Banjac Srni.

On je izrazio očekivanje da će NPS imati odbore u svim lokalnim zajednicama u Hercegovini, te da će ova regija dati direktan mandat kandidatu ove stranke za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske na narednim izborima.

Predsjednik Inicijativnog odbora NPS-a Trebinje Jovica Vlatković rekao je da su članovi ovog odbora izlaskom iz DNS-a pokazali principijelnost politici koju su pred izbore pokazali svom glasačkom tijelu.

“Vodimo politiku kontinuiteta. U Trebinju ćemo da nastavimo ono što smo obećavali građanima. Na zidovima ove prostorije od danas je novi naziv partije, a u novoj stranci je i 99 odsto dosadašnjih članova Gradskog odbora DNS-a, što pokazuje jačinu naše politike”, istakao je Vlatković.

Predsjednik Inicijativnog odbora NPS-a LJubinje Milan Krulj rekao je da ova stranka ostaje na kursu koji su obećali građanima prije izbora, te da je sa tog kursa u stvari skrenuo DNS.

“Nadamo se da ćemo ostvariti dobre rezultate i da ćemo okupiti što veći broj članova“, naveo je Krulj.

Jedan od osnivača NPS-a Đorđe Popović naglasio je da će NPS nastaviti da realizuje ideje koje je proklamovala.

“Mi nismo ljudi koji mijenjaju svoje stavove tek tako. Da bi se mijenjao stav neophodna je duboka analiza. Nismo ni očekivali da će naši Hercegovci da promijene svoju ideju, da će okrenuti leđa svojim glasačima. Drago mi je da ih danas vidim ovdje okupljene oko iste ideje i nadam se da će nam rezultat u budućnosti biti daleko bolji”, rekao je Popović.