Grad Trebinje
Republika Srpska

“Vojnik” oduzeo 27 kilograma marihuane: Uhapšena dva mladića, među njima pripadnik Oružanih snaga (FOTO)

U policijskoj akciji “Vojnik” sinoć su na području Foče uhapšene dvije osobe i oduzeto je oko 27 kilograma marihuane, potvrđeno je u PU Foča.

Prema nezvaničnim informacijama uhapšen je pripadnik Oružanih snaga Marko V. (27) iz Pala i Saša (28) iz Foče.

– U mjestu Miljevina kod Foče, juče je zaustavljeno i kontrolisano vozilo „pasat“ kojim je upravljao V.M. Zbog postojanja osnova sumnje da se u vozilu mogu pronaći predmeti i tragovi koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku za krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ – rekla je portparol PU Foča Marijana Elez.

FOTO: MUP RS
FOTO: MUP RS

Dodala je da je uz predhodnu saglasnost Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a po naredbi Osnovnog suda u Foči izvršen je pretres istog kojom prilikom su pronađene tri vreće u kojima je bilo upakovano 25 paketa umotanih u PVC foliju, bruto mase od oko 27 kilograma marihuane.

Obavljen je pretres na više lokacija koje koriste osumnjičeni na području opštine Foča i Istočnog Sarajeva, dok se nad pomenutim licima vrši kriminilastička obrada.

– Po kompletiranju predmeta nadležnom tužilaštvu će protiv osumnjičenih osoba biti podnešen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ – istakla je Elezova.

Komentar