Grad Trebinje
Trebinje

Volonteri Crvenog krsta aktivni i u pandemiji

Gradska organizacija Crvenog krsta Trebinje nizom aktivnosti obilježiće Nedjelju Crvenog krsta, od 8. do 15. maja, a u okviru koje će biti organizovana i vaskršnja humanitarna akcija podjele paketa socijalno ugroženim porodicama.

Marica Tomović, sekretar trebinjskog Crvenog krsta kaže da je danas nakon dužeg vremena zbog pandemije virusa korona održan sastanak sa mladim volonterima oko plana rada za predstojeću Nedjelju Crvenog krsta.

„Plan obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta ove godine je kao i prošle izmjenjen zbog virusa korona, jer ne možemo održavati predavanja u školama, ali će jedna od naših aktivnosti biti podijela paketa za Vaskrs socijalno ugroženim porodicama, kako bi im uljepšali praznike. Dogovorili smo i još aktivnosti koje će biti održane u skladu sa epidemiloškom sitacijom“, istakla je Tomović.

Ona dodaje da su ustanove, preduzeća, poslovni subjekti i ljudi dobre volje iz Trebinja sopstvenim prilozima u vrijeme pandemije virusa korona pomogli rad Crvenog krsta.

„Ovo je prilika da im se svima zahvalimo i da ih opet pozovemo da ukoliko mogu donesu prilog u namirnicama u Crveni krst svakim radnim danom od 8 do 14 časova. Pandemija virusa korona je ove godine ograničila rad Crvenog krsta pa smo se najviše bazirali na humanitarne aktivnosti: podjele paketa, dobrovoljnog davalaštva krvi, učestvovali smo u akciji čišćenja grada, a od početka virusa korona našim korisnicima koji su izolaciji, a po pozivu kupujemo lijekove i hranu i plaćamo račune“, navela je Tomović.

U evidenciji Crvenog krsta Trebinje je oko 170 domaćinstava, pojedinaca ili višečlanih porodica u stanju socijalne potrebe.

Radio Trebinje

Povezane vijesti

Vrijedne i humane Trebinjke zasukale rukave da i drugi osjete radost praznika

admin