Grad Trebinje
Republika Srpska Uncategorised

“Vrijeme za veliko spremanje” Igor Radojičić formira novi POLITIČKI POKRET u Srpskoj /FOTO/

Nekadašnji potpredsjednik SNSD i šef Gradskog odbora te stranke u Banjaluci, Igor Radojičić, trebalo bi da u narednih nekoliko dana obznani formiranje novog političkog pokreta kojem će biti na čelu, saznaje Srpskainfo.

Odlično obaviješteni izvori našeg portala otkrivaju da je Radojičić već “prelomio” što se tiče formiranja novog pokreta na političkoj sceni Republike Srpske, te da bi, kako tvrde, zvaničnu objavu o svom povratku u politički život trebalo da objavi do kraja ove sedmice.

– Formiranje novog pokreta već je gotova stvar i Radojičić bi zvaničnu objavu o tome trebalo da obznani u narednih nekoliko dana – otkrivaju naši izvori.

Nezavršena priča

Igor Radojičić za Srpskainfo, inače, nije želio da potvrdi, ali ni da demantuje navode da će uskoro formirati politički pokret kojim bi, zvanično, trebalo da se na “velika vrata” vrati u politički život Srpske i BiH.

 Nemam komentar – kratko je odgovorio Radojičić na naše pitanje da li je tačno to da će za nekoliko dana obznaniti svoju odluku da se vraća na političku scenu.

Nekadašnji gradonačelnik Banjaluke prije dva dana, inače, preko društvenih mreža poslao je dvosmislenu poruku da je “vrijeme za veliko spremanje”. Zanimljivo je i to da otkako je prije skoro četiri godine (ne)nasilno gurnut u ilegalu, bivši šef banjalučkih SNSD-ovaca bio česta tema spekulacija o njegovom povratku u “visoku” politiku.

Politička analitičarka Tanja Topić za Srpskainfo ocjenjuje da “priča Igora Radojičića nije završena”, te da, kako ističe, dijeli mišljenje onih koji smatraju da je samo pitanje vremena kada će se Radojičić ponovo aktivirati.

– Na to ukazuju i brojna istraživanja javnog mnjenja u kojima on još uvijek figurira kao neko ko uživa veliko povjerenje građana. Uprkos njegovim izjavama da je sa politikom, barem u dogledno vrijeme završio, moja procjena je da Igor Radojičić nije završio političku karijeru i da ćemo ga gledati na političkoj pozornici – kaže Topićeva za naš portal.

Poniženje bez oprosta

Ona ističe da donedavni potpredsjednik SNSD i dalje uživa veliku podršku u stranci, posebno u njenom banjalučkom odboru.

– S druge strane, ne vjerujem da će se pojaviti mogućnost da Radojičić preuzme upravljenje SNSD-om u cjelini – ocjenjuje Topićeva.

Radojičića je, prema njenom mišljenju, SNSD već dovoljno ponizio u izbornoj noći prije tri godine.

– Političar od integriteta to ne zaboravlja niti prašta. Mogući povratak Igora Radojičica vidim samo u nekoj novoj političkoj varijanti i izdanju – ističe Topićeva.

Povezane vijesti

Poziv bivšem gradonačelniku: Stanivuković pozvao Radojičića na otvaranje mosta u Srpskim Toplicama

admin

Igor Radojičić za “Nezavisne”: Ostavljam punu kasu i sređen grad

admin

Radojičić ima upalu pluća

admin

Komentar