Grad Trebinje
Republika Srpska

VSTS: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ BiH imenovao je nosioce pravosudnih funkcija u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, koji će stupiti na dužnost 3. aprila.

Na nivou Republike Srpske imenovani su Јovana Mijatović za sudiju Osnovnog suda u Trebinju, a Miljan Kozić na poziciju tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, saopšteno je iz VSTS-a.

Za tužioce Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru imenovani su Samir Zuparević, Sanja Đaković i Almaida Suljić Mehadžić.

Sabina Husejnagić i Јasmina Mrakanović imenovane su za tužioce Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, a za tužioce Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci Bojan Topić, Nikolina Ševa i Danko Mitrović.

Na nivou Federacije BiH imenovani su Adnan Kapić i Tijana Čulić za sudije Opštinskog suda u Bihaću, Hatidža Kadrić za sudiju Opštinskog suda u Orašju, a Ana Bajić Semiz za sudiju Opštinskog suda u Sanskom Mostu.

Asmira Redžić imenovana je za tužioca Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona,
Kemal Bekrić za tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, Benita Mladina za tužioca Kantonalnog tužilaštva Livanjskog kantona i Јurica Knezović za tužioca Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Za tužioce Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo imenovani su Damir Tirić, Damir Prolić i Amela Zahirović.

RTRS

Komentar