Grad Trebinje
Republika Srpska Video

Vučić poslao jasnu poruku: Razgovor nema alternativu! (Video)

“Naš stav je vrlo čvrst i jasan. Molim sve da razgovaramo i rješavamo probleme dijalogom. Srbija se neće pridružiti sankcijama dok sam ja predsjednik, neće biti blokade na Drini. Ja Republici Srpskoj želim sve najbolje, kao što i Republika Srpska želi nama”, kazao je Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Beogradu sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Vučić rekao je da je sa Dodikom razgovarao o više tema.

“Predsjednik Dodik me je obavijestio o svemu što se zbiva u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Govorili smo o konkretnim projektima i zamolio sam Dodika da nekoliko stvari ubrzamo i uradimo zajednički”.

Kazao je da očekuje da se do kraja godine potpiše komercijalni ugovor o izgradnji auto-puta od Sremske Rače do Bijeljine. 

On dodaje da razgovor nema alternativu, i da mora da se razgovara sa Bošnjacima. 

“Mislim da je važno da pokušamo da sačuvamo mir, ali i da pokušamo da pokažemo da nije Republika Srpska nikakav izvor problema, već da smo svi u regionu spremni da razgovaramo. Srbija će se apsolutno suprotstaviti, i nećemo se ponašati u skladu sa bilo kakvim sankcijama koje bi uveli protiv bilo koga u Srpskoj”, kazao je Vučić i dodao:

“Naš stav je vrlo čvrst i jasan. Molim sve da razgovaramo i rješavamo probleme dijalogom. Srbija se neće pridružiti sankcijama dok sam ja predsjednik, neće biti blokade na Drini. Ja Republici Srpskoj želim sve najbolje, kao što i Republika Srpska želi nama”.

Sankcije, kaže on, dovode do uzavrele atmosfere i ništa dobro neće donijeti.

“Danas je stanje takvo da je Republika Srpska razvlašćena od poljoprivednog zemljišta i šuma, ali to nije urađeno prema Federaciji. Nisam spreman za Republiku Srspku žrtvujem mir, ali sam spreman sve da žrtvujem za Republiku Srpsku”, kazao je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

“Nikakvi sukobi nisu potrebni, i neće ih biti. Visoki predstavnik je nametnuo zakon, a na to nije imao pravo”, rekao je Dodik.