Grad Trebinje
Republika Srpska

“VUČIĆ URADIO MNOGO ZA BANJALUKU” Draško Stanivuković o povelji “Počasni građanin” koja je dodeljena predsedniku Srbije

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić uradio je mnogo za Banjaluku, ne samo u vreme pandemije virusa korona, već i mnogo pre toga i zbog toga je banjalučka Skupština grada jednoglasno odlučila da mu dodeli Ključ grada sa Poveljom “Počasni građanin”, rekao je banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković.

Stanivuković je istakao da je reč o više od 70 miliona evra raznih vidova podrške.

– Imamo nagoveštaj da će Vlada Srbije i Beograd biti partner Banjaluci i u drugim važnim projektima kako ove, tako i narednih godina, te da se politika zvaničnog Beograda prema Banjaluci ne menja, s obzirom da su se desile promene u Banjaluci, što je za nas važno – rekao je Stanivuković novinarima u Banjaluci.

On je naveo da je Vučiću upućen poziv da poseti Banjaluku 22. aprila, na Dan grada, “uz razumevanje da ukoliko mu to obaveze ne dozvole taj poziv može da se odnosi i na 24. i 25. april”.

– Radimo i na tome da stupimo u kontakt sa našim najvećim sportistom Novakom Đokovićem, kojem je 2015. godine dodeljeno isto priznanje, ali mu nije uručeno zbog njegovih obaveza, izjavio je Stanivuković.

Govoreći o novom predlogu budžeta grada Banjaluka, koji će se naći sutra pred odbornicima, Stanivuković je ocenio da će amandmani koje je predložila skupštinska većina štetiti funkcionisanju grada do kraja godine.

Komentarišući izjavu novog gradonačelnika Sarajeva Benjamine Karić da sa Većnice u Sarajevu neće biti skinuta tabla sa natpisom u kojem su Srbi označeni kao zločinci, Stanivuković je rekao da mu je žao što se “divnoj mladoj osobi na početku karijere odmah postavljaju pitanja koja su izazovna i teška”.

On je ocenio da se “mlada osoba u takvom početku karijere možda ne može snaći i odgovoriti na najbolji mogući način”.

Stanivuković kaže da ima razumevanje jer je i sam sa 20 godina ušao u politiku, a mediji u Federaciji BiH su mu postavljali “najteža i najizazovnija pitanja, na koja svi imaju odgovore koji ne mogu sve zadovoljiti”.

On navodi da je upoznat o natpisu na tabli te da smatra da to treba za dobrobit svih promeniti, jer nikome neće naškoditi i da će Karićeva imati priliku da grešku ispravi.

Povezane vijesti

Narodni poslanici razgovarali sa građanima u Trebinju (FOTO/VIDEO)

admin

Schmidt u Banjaluci: Mogu li se ljudi ovdje baviti važnim temama, a ne mlatiti politički

admin

Stanivuković objavio kako će izgledati spomenik poginulim borcima Vojske RS

admin

BiH učestvuje u uvođenju sankcija protiv Rusije (Video)

admin

POŽELIO IM SREĆU: Stanivuković posjetio novootvorene banjalučke prostorije Vukanovićeve liste

admin

U novom predizbornom spotu Vučić izlazi iz frižidera pa se u njega vraća (Video)

admin