Grad Trebinje
Izdvojeno Video Trebinje

Vuk Јanković, talentovani učenik, obara rekorde na svim takmičenjima (VIDEO)

Vuk Јanković, učenik devetog razreda OŠ “Vuk Karadžić”iz Trebinja, obara rekorde na republičkim takmičenjima. Matematika, fizika i informatika njegova su specijalnost, gdje na svim takmičenjima osvaja rekordan broj bodova.

Talenat kakav ima Vuk Јanković rijetko se viđa. Matematiku, fiziku, informatiku ima u malom prstu. Najbolji je ne samo u Trebinju već i u cijeloj Republici Srpskoj. Ne postoji zadatak koji do sada nije riješio. Koliko je talentovan pokazuje i podatak da je jedini učenik u hercegovačkoj regiji koji se u ovoj školskoj godini plasirao i sa rekordnim brojem bodova briljirao na čak tri republička takmičenja.

– Kada radiš ono što voliš sve je uživanje. Trud je izuzetno važan, ali i odricanje. Јednostavno, nekada morate da postavite prioritete da biste bili tamo gdje želite da budete – kaže mladi Trebinjac.

Nagrada je i izazov raditi sa ovakvim genijalcem, kažu njegovi profesori. Odavno je prevazišao svoje gradivo, pa ga više ne doživljavaju kao učenika, već kao kolegu ravnog sebi.

– Vuk sada sigurno može da parira 90 odsto učenika koji pohađaju gimnaziju, a ravnopravno bi se nosio i sa četvrtim razredom gimnazije – ističe profesor matematike Slađana Karadžić.

Uporan i temeljan, oštrouman, briljantan, a nadasve skroman momak, koji svoje znanje nesebično dijeli sa drugima, sve su to, kažu, epiteti koji krase ovog učenika. Vuk je, tvrde, talenat kakav se u ovoj osnovnoj školi, a vjerovatno ni u cijelom Trebinju, nije zapamtio.

– Nisu u pitanju samo rezultati, već cjelokupan njegov odnos i rad u školi. Ako možemo za nekoga da kažemo da je savršen učenik, onda sigurno možemo reći da je to on – naglašava direktor škole Aleksandar Vukanović.

Za samo tri sedmice, u tri različita takmičenja iz tri predmeta, Vuk se pokazao kao najbolji u Republici Srpskoj, a da li je bez premca u cijeloj državi pokazaće uskoro na juniorskoj olimpijadi iz fizike i matematike.

Povezane vijesti

Vuk Janković na Internacionalnoj matematičkoj olimpijadi u Velikoj Britaniji

admin

Vuk Јanković osvojio srebro na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi

admin

Trebinjski genije Vuk Јanković riješio matematički problem star 58 godina /VIDEO/

admin

Vuk Janković najbolji i u matematici

admin

Vuk Janković najbolji na regionalnom takmičenju iz informatike

admin

Podrška za Vuka Jankovića i od školskih drugara

admin

Komentar