Grad Trebinje
Video Trebinje

Vukanović: Bećirović se trudi da bude veći Alija od Bakira Izetbegovića (Video)

Lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović kaže u emisiji ATV-a Imate riječ da Bećirović nastavlja igru SDA i da se trudi da bude veći Alija od Bakira Izetbegovića.

“Taj čovjek je izgubio kod svakog normalnog, to je nedopustivo. To je samo jedan u nizu incidenata i Denis Bećirović se trudi da bude veći Alija i od Bakira Izetbegovića. On će unazaditi dodatno BiH i vjerujem da će njegova politička opcija platiti cijenu. Što se tiče Komšića on je produžena ruka Bakira Izetbegovića. Oni su nekada bili tandem, sada je malo drugačija situacija, ali uvijek kada je takva situacija u pitanju donose iste odliku”, kaže Vukanović.

On poručuje da Komšić i Bećirović žele da svojim populizmom osuđuju Republiku Srpsku.

“Naravno ne podržavam politiku koja dolazi iz Srpske, ali to nije način rješavanja niti oni žele da tim potezom riješe bilo šta. Nego žele da dodatno zategnu odnose. ‘Mi bolje branimo BiH i veći smo Bošnjaci od Bakira Izetbegovića'”.

Govoreći da li će Lista za pravdu i red podržati veto srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, ističe da će o tome odlučiti neposredno prije sjednice NSRS.

“Do sada je bio stav Kluba Za pravdu i red da ne učestvujemo u tim nagurnjavanjima ili šta već radi vlast u BiH. Ovo jeste nacionalna politika, ali je SNSD ne vodi dobro. Mi ćemo imati sastanak u petak prije sjednice NSRS i odlučiti po tom pitanju”.

Vukanović je poručio i da Kristijana Šmitom visokim predstavnikom, a da smatra, ne bi mu rekao da “ide kuće”. Za optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića kaže da je to jedna od farsi.

“Što se tiče Šmita, on je sebe legitimisao kada je došao u Banjaluku i pokušao da nas navuče. Tu smo odigrali važnu ulogu jer smo poručili da nećemo učestvovati u njegovim predstavama. On je rekao da je tražila opozicija da će se zacrveniti. Ja sam tražio samo da vidim i kažem mu što bježi od mene i što je doveo obezbjeđenje. Je l’ mislite da bi on pognuo glavu da ja s njima imam bilo kakav dogovor? Ni sa njim ni sa drugima nisam imao nikakav dogovr u kojem javnost nije bila obavještena. Stalno imam ponude, nikad ne želim neku ponudu za obuke koje oni nude”.

O kandidaturi za gradonačelnika Trebinja ističe da je kandidat Liste za pravdu i red Lazar Radan.

“Lično sam imao takvu ambiciju 2012. godine i prava je šteta što mi je malo nedostajalo. Imao sam gotovo 28 odsto. Kad sam se kandidovao svi su mi se smijali, s jedne strane opozicija Vučurević, Čavić, PDP, radikali, a sa druge strane SNSD, DNS, SP.. Bio sam sam i imao sam više glasova nego SNSD. Malo je nedostajalo. Nisam pobijedio ja, ali su pobijedile ideje. Tada sam govorio da se treba okrenuti turizmu, napraviti hotele, popločati Stari grad, agrarni fond… Sve što sam govorio preuzeo je SNSD, mnoge stvari iskvario, ali je taj pravac razvoja Trebinja preuzet u cjelosti. Mogu da kažem da nisam pobijedio kao kandidat, ali su pobijedile ideje. Moja ambicija je da se Trebinje oslobodi“, kaže Vukanović.

Komentar