Grad Trebinje
Republika Srpska

Vukanović: Dodik ne da Đajiću kontrolu nad 150 miliona KM

Ukoliko dođe do opoziva, svim silama ću raditi da se Stanivuković sruši, jer je izdao i iznevjerio narod, a to otvara mogućnost da se opozicija naredne godine ujedini oko jednog kandidata.

Ovo je izjavio lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović.

Tvrdi da bi eventualnim padom Stanivuković izgubio moć i nestao sa političke scene.

– A, ukoliko ostane na funkciji do oktobra naredne godine, otrčaće počasni krug za režim i otplesati Labudov ples, čekajući mrvice – ubijeđen je Vukanović.

Ipak, tvrdi da se opoziv neće desiti, iako bi bio od velike koristi za opoziciju. Vukanović smatra da je po srijedi borba za gradski budžet između Vlade Đajića i Milorada Dodika.

– Vlado Đajić nije u dilu i kombinaciji sa Stanivukovićem i on ne blefira i želio bi da se gradonačelnik opozove, a da potom Skupštine grada imenuje zamjenika gradonačelnika, kojeg bi on postavio i kontrolisao, i tako se pred lokalne izbore dočepa 150 miliona maraka budžeta. Sa druge strane, nagodba prve familije i Draška je svima izašla na vidjelo, jer je Dodik protiv opoziva jer mu odgovara opstanak Stanivukovića, koga u potpunosti kontroliše i sa kojim je napravio pakt. I ima jabuku razdora u opoziciji koju će da aktivira kad njemu bude odgovoralo, kao nekad Miću Mićića ili Obrena Petrovića. To je razlog zbog kojeg neće ni doći do opoziva, jer ga neće odobriti Izvršni komitet SNSD – smatra Vukanović.

Slobodan Popadić/srpskainfo.com

Komentar