Grad Trebinje
Republika Srpska

Vukanović kritikovao Stanivukovića: Ako je Dodik sa sobom poveo cijelu svitu ni Draško nije smio biti sam sa vukovima

Tu prije svega mislim na Jelenu Trivić, koja je sjedila negdje u četvrtom-petom redu Banskog dvora tokom svečane akademije, a po mom mišljenju morala je biti u prvom redu i na sastanku sa Vučićem, rekao Vukanović.

Nezavisni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović komentariosao je na svom blogu jučerašnji sastanak i obilježavanje Dana grada Banja Luka te kritikovao gradonačelnika Draška Stanivukovića.

– Moj prvi utisak je da je gradonačelnik, slučajno ili namjerno, zaboravio i zapostavio svoje saradnike i saborce sa kojima se godinama borio. Tu prije svega mislim na Jelenu Trivić, koja je sjedila negdje u četvrtom-petom redu Banskog dvora tokom svečane akademije, a po mom mišljenju morala je biti u prvom redu i na sastanku sa Vučićem, a nisam vidio puno drugih poznatih lica. U izradi Protokola morao je učestvovati gradonačelnik i njegov tim, kao domaćin, i morao je naći način da pokaže poštovanje prema Jeleni, Begiću, Ivaniću, Borenoviću, ako ne prema saradnicima i saborcima iz drugih partija. Ako je Dodik sa sobom poveo cijelu svitu, Željku i Radovana, ni Draško nije smio biti sam sa vukovima i morao je povesti Jelenu ili nekog od saradnika iz Kabineta, jer je vrlo loša i ružna slika da on, kao domaćin, sam sjedi sa Vučićem, čelnim ljudima SNSD-a i režima – naveo je Vukanović.

Šalje se loša poruka

Kako je kazao, sve i da ga pozvao Draško Stanivuković, ne bi mogao doći u Banju Luku.

– Ne mogu da shvatim da danas nije pozvao nikog od saboraca sa kojima se borio, a da je pozvao na Svečanu akademiju i kasnije organizovao se sa Goranom Selakom, Adamom Šukalom ili Batom Carevićem, ljudima kojih nije bilo u kampanji. Nisam sujetan, niti želim da talasam u opoziciji i pravim nekakve razdore, ali ma kako neko tumačio moj tekst, smatram da je vrlo bitno pokazati poštovanje prema saradnicima i saborcima. Poštujem Bata i drago mi je da ga je pozvao u Banjaluku i da će Budva i Banjaluka da se zbratime, poruka je jako dobra o bratskoj saradnji dva grada, ali ne smiju se zaboravljati i stavljati u drugi plan ljudi koji su pomogli Drašku da danas bude na čelu Banjaluke jer se šalje loša poruka – naveo je Vukanović juče.

Kaže da mu se nisu “dopali osmjesi i prevelika srdačnost na fotografijama sa Dodikom i svitom, kao i raniji pozivi da se sa njim razgovara oko budžeta grada Banjaluka, jer mu se daje legitimitet za uzurpaciju i pridaje veliki značaj, ali i šalje loša poruka svojim pristalicama, daje povod ljudima da kreiraju spinove i teorije zavjere”.

– Nemam nikad nikakvu saradnju sa bilo kojim čelnikom režima, nema pozdrava, nikakve saradnje, niti bilo protokolarnog rukovanja i srdačnosti. Shvatam da se gospodin Stanivuković danas morao kurtoazno pozdraviti sa svim gostima, jer takav je protokol i on nije više poslanik već gradonačelnik, ali srdačnost i osmjesi su suvišni. Takođe mora uz sebe imati pouzdane i odane saradnike, a ne biti sam sa vukovima, jer se time šalje poruka pristalicama i narodu. Ranije sam upozorio gospodina Stanivukovića da mora biti obazriviji i voditi računa da svojim potezima ne ponižava i ne povređuje saradnike i saborce, poigrava se sa ljudima i gleda samo sebe, ali izgleda da nije bilo dovoljno. Da me interesuje neka funkcija do sada bi se za nju izborio, i spreman sam sutra potpisati da ću se povući sa svake kandidature i pozicije ako će to dati rezultat i pobjedu. Ali prvo je bespotrebno gospodin Stanivuković lansirao priču o nekakvom nadstranačkom pokretu bez ikakvih konsultacija sa bilo kim, a onda juče na Elti rekao da od toga nema ništa – naveo je Vukanović.

Kako tvrdi, prije nekoliko dana, pred sastanak opozicije, Stanivuković je “namjerno organizovao sastanak i doveo u neprijatnu situaciju načelnika opštine Teslić Milana Miličevića, predstavljajući sebe i njega kao najbolje kandidate za dvije funkcije, i tako na mala vrata pokušavajući da sve ostale eliminiše i dovede pred svršen čin kao što je uradio sa kandidaturom za gradonačelnika Banjaluke”.

AVAZ