Grad Trebinje
Republika Srpska

Vukanović objavio fotografije “Dok su u Banjaluci trajale dogovorene igre, Bošnjaci bez problema slavili u Zvorniku i Doboju”

Da je navodno obilježavanje AVNOJ-a sve osmišljno govori podatak da su Bošnjaci nesmetano organizovali tribinu u Zvorniku i Doboju, gdje je organizator bio Sevlid Hurtić, Dodikov izbor za repretentativca Republike Srpske i ministar u Savjetu ministara BiH.

Bez ikakvog protesta i otpora, jer to nije bio cilj Dodika i Trojke, koalicionih partnera koji su sve unaprijed dogovorili u Banjaluci.

To tvrdi poslanik u Narodnoj skupštini Srpske, Nebojša Vukanović, koji je na svom blogu objavio fotografije pomenutih tribina o kojima se u Srpskoj nije čula ni riječ.

Za razliku od Banjaluke, gdje su demobilisani borci došli pred oprostorije SDP BiH da protestuju zbog namjere stranaka iz Sarajeva da u Banjaluci obilježe 25. novembar, tzv. Dan državnosti, u znak sjećanja na zasjedanje Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja BiH (ZAVNOBiH) tokom Drugog svjetskog rata, 1943. godine u Mrkonjić Gradu.

– Dogovorene igre i predstave ponavljaju se svake godine, kao godišnja doba, glumci i statisti su uglavnom isti, samo su Bakira Izetbegovića u ulozi velikog domoljuba Bošnjaka i zaštitnika Bosne i Hercegovine zamijenili Dino Konaković, Nermin Nikšić, Forto i Vojin Mijatović, koji tradicionalno statira u Banjaluci – tvrdi Vukanović.

Partizani i četnici

Osvrnuo se i na uvredljive izjave lidera SDP BiH Nermina Nikšića da su „partizani pobijedili četnike“.

–Potkozarje je partizanski kraj koji je dao ogromnu žrtvu u borbi sa ustašama i fašistima, više je bilo Srba iz ovog kraja u partizanima 1941. godine nego svih muslimana, kako su se Bošnjaci tada zvali, i ne znam otkud pravo da sada svojataju partizanski pokret jer je u njemu bilo svega nekoliko procenata Bošnjaka i Hrvata sve do 1943. godine, i on je u početku bio isključivo srpski antifašistički komunistički pokret – naveo je Vukanović.

srpskainfo.com

Komentar