Grad Trebinje
Bosna i Hercegovina

Vukanović: Povlačenje Džakule i odbrana 100 miliona KM je najveća pobjeda naroda

Poslanik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović kaže da je odustajanje direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH Mire Džakule da za 100 miliona KM kupi zgradu od kuma Milorada Dodika u centru Banje Luke najveća pobjeda naroda i najbolji novogodišnji poklon.

“Vijeće ministara BiH na čelu s korumpiranim Tegeltijom u više navrata produžavalo je rok za kupovinu, izlazilo ususret Džakuli i Radišiću, kumu Milorada Dodika, koji iz sjene koordinira procesom, angažovalo Sajića i druge plaćenike, lažne procjenitelje da pokušaju opravdati bacanje 100 miliona na gomilu betona, gvožđa i luksuza u trenutku kada narod živi na ivici, ali je pritisak javnosti bio ključan, pa su bili primorani na povlačenje”, kaže Vukanović.

Kaže da je upoznao Miru Džakulu i dao mu do znanja koliko je ozbiljan u namjeri da pozove narod i organizuje proteste ukoliko se usudi da realizuje štetan ugovor.

“U startu sam prekinuo bilo kakve razgovore, kao i s poklisarima koje je ranije slao jer nikad ne pregovaram niti trgujem interesima naroda i države. Zaprijetio sam da će osjetiti gnjev naroda i biti pozvan na odgovornost ako se usudi da Radišiću prebaci 100 miliona, a o Džakuli, zloupotrebama u UIO BiH, pokušaju pljačke vijeka i Grand tradeu sam pisao serijal tekstova, i tako dao mali doprinos velikoj pobjedi naroda”, kaže Vukanović.

On smatra da je Mile Radišić samo paravan za kuma koji iz sjene preko posrednika, uz pomoć saveznika Dragana Čovića, čiji je kadar Džakula otkako je napustio SDP, želi dodatno da se obogati i osigura novac za izbore naredne godine.