Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Za četiri dana preminulo 12 osoba: U trebinjskoj bolici i dalje pacijenti sa teškim kliničkim slikama

Na liječenju od posljedica korona virusa u trebinjskoj bolnici danas je 89 osoba, što je nešto manji broj nego predhodnih dana, a tri osobe su izgubile bitku sa opakom bolešću.

I dalje je najviše hospitalizovanih sa težom kliničkom slikom, a manje od polovine pacijenata je starije od 70 godina.

Na kiseoničkoj terapiji su 63 osobe, a na respiratorima pet oboljelih.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi od posljedica zaraze korona virusom od 10. aprila preminulo je 12 osoba iz istočne Hercegovine.

– Koliko je teška i nepredvidiva situacija s pandemijom korona virusa, govore podaci da je od prijema prvog zaraženog pacijenta u našu ustanovu, 10. aprila do kraja 2020, hospitalizovano 650 pacijenata, dok je od početka ove godine hospitalizovano čak 527 oboljelih. Borba s ovom opakom bolešću traje više od godinu dana i ne posustaje, ali ne posustaju ni naši zdravstveni radnici, iako umorni i rastrojeni, daju i posljednji atom snage u spasavanju ljudskih života – poručili su na fejsbuk stranici ove zdravstvene ustanove.

U bolnici dodaju da su uz podršku Vlade RS, Republičkog i trebinjskog Štaba za vanredne situacije, uspjeli organizovati nesmetan rad na kovid odjeljenjima, nabaviti svu potrebnu opremu i sredstva i unaprijediti uslove na drugim odjeljenjima, kao što je odjeljenje za hirurgiju sa ortopedijom, na kojem je razvedena kiseonička mreža.

Iz ove ustanove podsjećaju da je Trebinje regionalni  kovid centar za cijelu istočnu Hercegovinu, te da je situacija iz dana u dan sve ozbiljnija.

– Nadamo se stabiliazciji u narednim danima – navedeno je na Fejsbuk stranici ove zdravstvene ustanove.