Grad Trebinje
Obrazovanje i nauka

Žana Butulija NAJBOLJI NASTAVNIK NA SVIJETU: Prestižno priznanje učiteljici iz banjalučke škole

Republika Srpska ima najboljeg nastavnika na svijetu! Njeno ime je Žana Butulija i predaje u Osnovnoj školi „Georgi Stojkov Rakovski“ u Banjaluci. Organizacija „AKS Global Education Award“ izabrala je Žanu za najboljeg nastavnika na svijetu u 2023. godini. Dodjela nagrade biće u Nju Delhiju, u Indiju, početkom novembra.

Riječ je organizaciji koja bira i nagrađuje nastavnike širom svijeta, a u nominacijama učestvuju nastavnici iz 120 zemalja.

Mrs. Žana Butulija

Njihov cilj je da odaju počast i nagradu izvanrednim prosvjetnim radnicima za eminentnost i efikasnost u učionicama, njihov angažman u zajednici i potencijal za još veći angažman u razvojnim aspektima obrazovnih programa.

Srpskainfo će u narednim danima objaviti priču sa Žanom Butulijom, a spomenućemo samo jedan segment zbog kojeg je, između ostalog, dobila ovo prestižno priznanje.

Osmislila je didaktičko sredstvo za đake čija je upotreba dala bolje rezultate u savladavanju gradiva. U pitanju je društvena igra koju je Žana nazvala „Stonoga Vasi znanjem krasi“.

srpskainfo.com

Komentar