Grad Trebinje
Trebinje

Zaposleni u gradskoj upravi i javnim ustanovama darovali krv

U 23. planskoj akciji danas su u trebinjskoj Službi za transfuzijsku medicinu krv darivali članovi Aktiva dobrovoljnih davalaca gradske uprave, a pridružili su im se humanisti iz javnih ustanova.

Po 70. put kapi života je darovao Mijat Šarović.

„Krv je lijek koji se samo može ovako dobiti i zavisi od humanosti ljudi. Dobrovoljno davalaštvo krvi u Trebinju je među najrazvijenim i najorganizovanijim u RS, a posebno je značajno što se na akcije odaziva sve više mladih“, kaže Šarović.

DDK 1.jpg (283 KB)

Tijana Vučurević danas je dragocjenu tečnost darovala sedmi put i navodi da joj je zadovoljstvo pomagati na ovaj način i biti član Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi gradske uprave.

DDK.jpg (279 KB)

Predsjednik Aktiva Stevan Bekan darovao je krv 26. put i pozvao sve koji su u mogućnosti da učine isto.

„Predrasuda je da darivanjem krvi organizam nešto gubi. Zahvalio bih se svim članovima koji su danas došli“, rekao je Bekan.

Krv su danas darovali i članovi Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi JU „Bazeni“ koji je oformljen prije dvije godine, a u Službu za transfuzijsku medicinu stiglo je devet humanista.

IMG-fec564a4de786c42b8a2a97cb8da29ad-V.jpg (323 KB)

Direktor „Bazena“ Bojan Okuka dao je kapi života po 17. put i kaže da je najljepši osjećaj kada imate na umu da vaša krv može nekome spasiti život.

Dragan Šarenac, načelnik Službe za transfuzijsku medicinu u Trebinju je istakao da je Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi gradske uprave jedan od najboljih i najaktivnijih.

„Akciji se odazvao veliki broj humanista, a u svakoj akciji prikupimo veliki broj jedinica krvi. Planske akcije su osnovni način na koji u Službi prikupljamo najdragocjeniju tečnost i zahvaljujući humanistima ostvarujemo godišnje planove. Krv je potrebna za liječenje mnogih bolesti i stanja, a imamo je dovoljno samo ako postoje humani ljudi“ zaključuje Šarenac.

Radio Trebinje

Komentar