Grad Trebinje
Izdvojeno Video Trebinje

Završena izgradnja kružnog toka u Trebinju /VIDEO/

Konačno je riješen gorući saobraćajni problem najjužnijeg grada Srpske. Na ulazu u Trebinje iz pravca Bileće umjesto ugašenih semafora i kolapsa dočekaće vas novi kružni tok.

Provozao se i gradonačelnik, Mirko Ćurić zadovoljan.

“Sve smo uslove ispunili sve dozvole dobili. Еvo kao što ste i sada vidjeli najveći kamioni koji su na području grada Trebinja su prošli kružni tok, nije bilo nikakvih poteškoća problema. U svakom slučaju trebamo da se pridržavamo pravila”, rekao je Ćurić.

Po pravilima je urađen i ovaj kružni tok kažu inženjeri. Saobraćaj će na ovoj raskrsnici biti rasterećeniji ali i bezbjedniji ipak oprez ne smije izostati.

“Znate da je bilo zastoja dok su bili semafori da je tu bilo da se po 3 – 4 puta moralo sačekati na uključenje zelenog svjetla ssada če učesnici u saobraćaju vidjeti da je to dosta kvalitetnije. Ide turistička sezona pa ćemo vidjeti pravu sliku”, kaže Ljubiša Madžar, inženjer u Hercegovina putevima.

Konačno rješenje za saobraćajne gužve u Trebinju je obilaznica. Ono što je sada vidljivo jeste most koji ide u brdo ostatak saobraćajnice decenijama je samo priča.

Izgradnja ovog kružnog toka koštala je oko 175.000 maraka. Nadležni kažu da će sličnih projekata biti još.

Komentar