Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Završene preobraženjske svečanosti u Trebinju: Hiljade ljudi u svečanoj litiji

Povodom Preobraženja Gospodnjeg, krsne slave grada i Sabornog hrama, večeras je ulicama Trebinja prošla svečana litija koju su predvodili mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, episkopi zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije i mileševski Atanasije sa sveštenstvom.

U litiji je bio i premijer Republike Srpske Radovan Višković koji je poručio da će pažnja republičkih institucija i dalje biti usmjerena na razvoj ove lokalne zajednice.

On je ocijenio da svi koji su dobronamjerni i to žele mogu da vide da je Trebinje imalo pažnju institucija Srpske, da je ulagano u taj grad , što će biti i nastavljeno.

FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: DUBRAVKA ČOLOVIĆ/RAS SRBIJA

Višković je podsjetio na značajne infrasturkturne projekte, a građanima je poručio da u vrijeme virusa korona treba da čuvaju svoje i zdravlje porodica i na taj način daju veliki doprinos razvoju RS i njene ekonomije.

Premijer Srpske večeras je prisustvovao i otvaranju izložbe slika beogradskog slikara Milana Cileta Marinkovića, koja je u okviru preobraženjskih svečanosti otvorena u Muzeju Hercegovine. Otvaranju izložbe su prisustvovali princ Filip i princeza Danica Karađorđević, kćerka Milana Marinkovića, gradonačelnik Nikšića Marko Kovačević i drugi gosti.

Sa Trga slobode vjerni narod večeras su pozdravili mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i episkop Zahumsko-hercegovački Dimitrije.

Preobraženjske svečanosti završavaju se večeras koncertom Sergeja Ćetkovića na Trgu slobode.

srpskainfo.com/Dubravka Čolović

Povezane vijesti

Šarović u Ljubinju: Opštini su važni infrastrukturni projekti

admin