Grad Trebinje
Republika Srpska

Zdravstveni radnici UKC-a: Dođite da volontirate u zdravstvenim ustanovama

Zdravstveni radnici Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske pozivaju sve koji su protiv epidemioloških mjera da dođu od sutra da volontiraju u zdravstvenim ustanovama.

Zdravstveni radnici UKC-a uputili su otvoreno pismo zbog najavljenog protesta građana zbog uvođenja najnovijih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije.

Pismo prenosimo u cijelosti:

“Poštovani, mi, zdravstveni radnici kovid odjeljenja UKC Republike Srpske razočarani smo najavom protesta, planiranih za sutra u 12 časova, povodom najnovijih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije. Mi smatramo da su te mjere opravdane, a iste se primjenjuju u svim zemljama u regionu. Zdravstveni sistem je na ivici pucanja i ako svi zajedno ne budemo poštovali mjere nećemo imati više mjesta u bolnicama za prijem novih pacijenata.

U proteklom periodu ste imali dovoljno vremena da uredite svoju djelatnost u okviru epidemioloških mjera, te ne bi bilo potrebe za restriktivnijim mjerama. Često smo bili u iskušenju da u mantilima dođemo protestovati pred vašim objektima u kojima su kršene mjere (žurke u kafićima, gosti bez maski, nedržanje distance i sl.), ali nismo imali vremena jer smo radili, morali smo spasavati živote.

Pozivamo vas da se umjesto planiranog okupljanja sutra u 12 časova pridružite nama i pomognete u zbrinjavanju sve većeg broja pacijenata oboljelih od virusa korona. Skrećemo vam pažnju da bi okupljanje bilo kršenje još jedne mjere, a to je zabrana okupljanja koja je na snazi u Banjaluci.

Dođite na Paprikovac jer ima posla za higijeničare, nosače, radnike na dezinfekciji prostora i druge volontere. Budite strpljivi kako bi opet svi zajedno mogli da uživamo u kafi, piću i razgovoru. Vidimo se”, stoji u pismu zdravstvenih radnika UKC-a Republike Srpske.

Povezane vijesti

“TIŠINA ODZVANJA” Trivićeva traži odgovore na niz samoubistava na UKC

admin