Grad Trebinje
Košarka

Željko Obradović konačno progovorio zašto Mirotić nije stigao u Partizan

Saga koja je trajala čitavo ljeto na kraju je završena nepovoljno po Partizan i Nikola Mirotić nije stigao među “crno-bijele”

Trener Partizana, Željko Obradović, u velikom razgovoru za “Nedeljnik” je otkrio kako su propali pregovori oko dolaska Nikole Mirotića u Partizan ovoga ljeta.

On je istakao kako je sve bilo dogovoreno, ali se onda Mirotić predomislio.

– Ispričaću vam sve što ja znam o tome. Poslije nekoliko razgovora sa Nikolom koje smo imali i ja i uprava klouba, pozvao me je i rekao da sigurno dolazi u Partizan. Ostalo je da se razriješe papirološke stvari između njega i Barcelone i ta čitava zavrzlama. Međutim, mi smo za sve to vrijeme nastavili da komuniciramo. On je izuzetno vaspitan momak i svi ti razgovori bili su prijatni, sve je teklo kako treba, razgovarali smo o procesu sastavljanja tima, o igračima koje dovodimo, planovima, zanimao se za svaki detalj, rekao je Željko Obradović za Nedeljnik, pa nastavio:

– Poslije dvije nedjelje takvih razgovora pozvao me je i rekao da ne može da dođe. Kad sam ga pitao zašto, rekao mi je da su u pitanju pritisci. Objasnio sam mu da smo svi mi pod pritiskom, da je to dio posla i vrijeđanje i očekivanja i pretnje, ali da niko nije trpio neke posljedice od tog pritiska i da on sa tim može da se nosi. Tada mi je rekao da je dobio nekoliko poziva i da je prinuđen da odustane. Reći ću vam tačno kako je Mirotić meni rekao. Nije izgovorio nijedno ime, ali mi je rekao da je dobio pozive ‘iz politke’ i ‘iz crkve’.“

Za kraj je imao poruku navijačima Partizana.

– Nije otkrio nijedno ime, ali mi je rekao da su u pitanju ljudi iz politike i crkve, može to i da potvrdi. Naravno da nas je poremetilo to što nije došao, jer smo dvije nedelje mislili da imamo gotov posao i razmišljali smo da uklapamo i sledeća pojačanja. Kada je propalo, morali smo da se preorijentišemo. Ipak, želim da istaknem da ne želim da okrivim NIkolu za bilo šta. Imao sam potrebu da kažem navijačima Partizana sve što se dogodilo i da im uputim molbu da sve igrače dočekaju aplauzima i da im pokažu da ih poštuju i da tako dokažu svoju veličinu, to je moja iskrena molba.

Nedeljnik

Komentar