Grad Trebinje
Trebinje

Žestoko protivljenje opozicije zbog zaduženja Trebinja, uključili se i Vukanović i Vučinić: “Ovo je van svake pameti!”

U toku je 20.sjednica Skupštine grad Trebinje, na kojoj bi se trebalo razmatrati najnovije zaduženje Trebinja od skoro deset miliona KM.

Kako saznajemo, prvobitno zaduženje od 5 miliona KM, iznenada je red sam početak sjednice pretvoreno u 9,9 miliona KM, jer je iznenada ubačena i nova tačka dnevnog reda a to je dodatno zaduženje u iznosu do 5 miliona KM, što čini ukupno zaduženje ovog grada u iznosu od 10 miliona KM!

Prvobitno kreditno zaduzenje

main image

Dodatno kreditno zaduzenje

main image

Inače na pres konferenciji Gradonačelnika Mirka Ćurića dogodila se rasprava sa Nebojšom Vukanovićem, kojem se ovo zaduženje nikako nije svidjelo.

„Prošli kredit ste uzeli za istočnu obilaznicu i za aerodrom. Nije napravljen metar aerodroma, niti metar obilaznice, gdje su pare?“, upitao je Vukanović, prenose mediji.

Gradonačelnik je rekao da je Grad Trebinje kao grad uložio oko milion KM u eksproprijaciju za istočnu obilaznicu.

Đorđe Vučinić, opozicioni poslanik iz Trebinja, kaže za BUKU da otkako su Luka Petrović ( generalni direktor ERS RS) i Mirko Ćurić na čelu grada, ovo će biti peto zaduženje građana.

“Prvo je u mandatu Petrovića 2017. godine podignut kredit, da bismo danas imali situaciju u kojoj je tokom sjednice, na kojoj je predloženo da se zadužimo za novih pet miliona, došao novi prijedlog za dodatnih pet miliona maraka kredita, što je van svake pameti. Prema mojim informacijama, blizu dva miliona su nedostajala u predviđenom budžetu za ovu godinu, jer očigledno nisu bili dovoljni nameti u vidu poreza na imovinu povećanog u visini od 300%, parkinga od 3KM, povećane cijene vode i komunalnih usluga da zakrpe rupe u budžetu” kaže Vučinić za BUKU.

Ističe da će Trebinje, ako odbornici vladajuće većine tako izglasaju danas, biti dugoročno zaduženo za preko 30 miliona KM, što je van svake pameti.

“Naročito ako znamo da smo za aerodrom koji nikada nije izgrađen ni nakon blizu 20 godina mi kreditno zaduženi u visini od 600.000KM. Jasan je cilj SNSD-ove vlasti, a to je da izvuku što više novca do kraja mandata, jer su svjesni da im je ovo posljednji mandat, ali s druge strane da naprave što veću dubiozu za novu vlast, pa onda kad grad bude u kolapsu, poput Bileće, da kažu kako je nova vlast nesposobna da nešto uradi i napravi” rekao je za BUKU Vučinić.

Komentar