Grad Trebinje
Košarka

Zvezda je čekala, i konačno dočekala Šabaza Nejpira

Kada ste jedan od retkih istaknutijih igrača čijem su se odlasku navijači radovali, onda je definitivno negde postojao problem. Ime Šabaza Nejpira već je prestalo da se spominje na Malom Kalemegdanu, sve do danas, kada se po prvi put ove sezone isplatio Crvenoj zvezdi.

Gostovanje čete Joanisa Sferopulosa u Milanu domaćoj Olimpiji pod posebnom lupom pristalica crveno-belih bila je isključivo zbog jednog razloga, a to je ponovni susret sa Šabazom Nejpirom.

Omaleni američki organizator igre je pre manje od mesec dana odlučio da napusti Mali Kalemegdan, tako ne poštovajući definitivno nijednu moralnu košarkašku stavku u svom ugovoru, pogotovo kada se u obzir uzmu partije kakve je Nejpir pružao u periodu provedenom u Crvenoj zvezdi.

Očajavao je, otvoreno govorio da se muči i da traži svoj kontinuitet, a nekako su svi uvek stajali iza njega i davali mu ljubav i veru, za koju se ispostavilo da je nije zaslužio ni grama.

Njegov potez bio je sraman, kukavički, u maniru svih onih koji dođu u bitku i pobegnu sa nje kada vide da situacija ne kreće kako treba. To je Šabaz Nejpir, čovek koji je u Beogradu ispao kukavica, i to znaju svi.

Ipak, znate kako mnogi vole da kažu – karma je “nešto što ne smemo da napišemo na internetu”, a to je na svojoj koži osetio nekadašnji student Univerziteta Konektikat, koji je evidentno bio vidno motivisan da dokaže crveno-belima da je problem bio u njima, te zažale što takvog igrača više nemaju u svojim redovima.

Ne samo da njegov plan nije prošao, već će definitivno svi njegovi bivši saigrači, kao i trener, biti nešto čega će se sa knedlom u grlu prisećati u noći nakon poraza od nekadašnjeg kluba. Crvena zvezda je pobedila Šabaza Nejpira po prvi put ove godine, a on je nju već u nekoliko navrata.

Nebrojeno puta je bio tragičar, imao je nezasluženo poverenje na svojim leđima, a sve je vratio tako što je ušao u konflikt sa Adamom Hangom, gde su obojica zaradili tehničke greške nakon udarca omalenog Amerikanca. To se ne radi tako, barem ako si sportista i neko ko gaji prave vrednosti. Šabaz Nejpir to nije.

Sve se na kraju svodi na to da Crvena zvezda u noći između četvrtka i petka slavi što u svojim redovima nema Šabaza Nejpira – i to je ono što treba da se podvuče kao glavni i jedini zaključak.

Po prvi put se sve “vratilo”, a Etore Mesina i Olimpija iz Milana vrlo dobro znaju da će ovakva izdanja biti stvar rutine za nekadašnjeg NBA plejmejkera, koji je protiv Crvene zvezde upisao šest poena i četiri asistencije. O procentu šuta je bolje i da ne govorimo, 1/4 za dva, 1/6 za tri i 1/4 sa linije penala. Kosmička i košarkaška pravda ga je stigla.

Sutra je novi dan, a odlazak Nejpira bio je pokretač nešto boljih dana za ovu ekipu, koja je barem uspela da zbije redove i postane tim, što definitivno ne bi moglo da bude slučaj da je Amerikanac ostao.

Stoga, Zvezda može da mu zahvali na svemu, a najviše na tome što je napustio Mali Kalemegdan.

Pratite nas i putem Vibera

Komentar