Grad Trebinje
Estrada i Jet Set

Zvijezda “Moderne porodice”, Sofija Vergara, najplaćenija glumica na svijetu

Zaradila je nevjerovatna 43 miliona dolara u posljednjih 12 mjeseci u plaći i angažmanima

Zvijezda Moderne obitelji Sofija Vergara (Sofia) na vrhu je Forbesove liste najplaćenijih glumica na svijetu, predvodeći televizijske glumice u godini kad su kina zapala u krizu, objavio je Forbes.  Vergara, koja je trenutno sudac u emisiji America’s Got Talent, zaradila je nevjerovatna 43 miliona dolara u posljednjih 12 mjeseci u plazi i angažmanima. 

Ova 48-godišnja Kolumbijka zarađivala je 500.000 dolara po epizodi u posljednjoj sezoni Emmyjem nagrađene Moderne obitelji koja je prestala sa snimanjem početkom ove godine. Forbes je procijenio da će zaraditi barem 10 miliona dolara po sezoni za AGT, jednu od najpopularnijih takmičarskih emisija u SAD-u.

Pandemija koronavirusa paralizovala je Holivud, prisilivši zaustavljanje produkcija i zatvaranje kina, te je snimanje mnogih visokobudžetnih filmova odgođeno. Oskarovka Anđelina Đoli (Angelina Jolie) na drugom je mjestu Forbesove ljestvice, s 35 miliona dolara. Glumice koje najviše zarađuju na televiziji ili streaming servisima nalaze se na vrhu. Zvijezda serije Wonder Woman, Gal Gadot, nalazi se na trećem mjestu s 31 milion dolara, no dio novca je zaradila u Netflixovom filmu Red Notice.

Ukupno je 10 najplaćenijih glumica na svijetu 2020. godine zaradilo 254 miliona dolara u 12 mjeseci. Deset najplaćenijih glumaca zaradilo je gotovo duplo više, gotovo 550 miliona dolara, u istom periodu. Tu listu je prošli mjesec predvodio Dwayne “The Rock” Johnson s 87,5 miliona dolara.