Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

U Trebinju otvoren humanitarni bazar za pomoć Minji Matić

U ulici Jovana Dučića otvoren je humanitarni bazar za djevojčicu Minju Matić iz Kragujevca, kojoj je po rođenju ustanovljena rijetka i teška neuromišićna bolest, koja se manifestuje gubitkom hodanja, varenja hrane, gutanja i disanje.

Minji je za liječenje u SAD-u potrebno oko 2.400.000 dolara.

Jedan od organizatora bazara Aleksandra Kovačević je rekla da su na ideju došli pošto su u medijima i društvenim mrežama vidjeli apel za pomoć.

“Članice humanitarnog bazara su nam dale savjete i onda je sve krenulo kao lavina. Veliko hvala svima“, rekla je Kovačevićeva.

Valentina Mitrović koja je zajedno sa Aleksandrom u organizaciji bazara, ističe da su svjesni situacije oko pandemije, i zahvaljuju se svim pojedincima i organizacijama koji su im izašli u susret.

“Oni koji ne mogu da izađu na bazar mogu da do 1. novembra pozovu humanitarni broj 1433 i na taj način pomognu našoj Minji. Nije sve na humanitarnim organizacijama i udruženjima da rade ovakve priče jer i običan građanin uz malo truda, dobre volje i čista srca može učiniti dosta“, istakla je Mitrovićeva.

Humanitarni bazar su podržali Udruženje “Sunce nam je zajedničko”, Organizacija “Djeca jeci”, Organizacija “Igda jedu”, vrtić Naše radosti u Policama, Grad Sunca, Slatka kuća, a Humanitarna organizacija “Vidovdan” i MUP Trebinje su prikupili pozamašnu sumu novca.

Bazar je otvoren do 16.00 časova.

Povezane vijesti

Udruženje “Djeca djeci” organizuje u subotu novogodišnji humanitarni bazar u Dučićevoj ulici

admin

Na humanitarnom bazaru za Marka Vučkovića prikupljeno 6.633 KM

admin

Za liječenje Minje Matić prikupljeno 5.895 KM

admin

REPUBLIKO SRPSKA, POKRENI SE – akcija za pet mališana iz Gacka!

admin

DA DRAŽAN POBIJEDI KANCER Pozivom na broj 1414 pomozite mladiću iz Trebinja

admin

APEL za pomoć porodici Mumalo!

admin