Grad Trebinje
Izdvojeno Hercegovina

Na humanitarnom bazaru za Marka Vučkovića prikupljeno 6.633 KM

U Bileći je na humanitarnom bazaru za Marka Vučkovića prikupljeno 6.633 KM, a sav novac biće uplaćen za njegovu transplantaciju bubrega u Bjelorusiji.

Bilećani su imali priliku da po simboličnim cijenama kupe brojne proizvode, od prazničnih dekoracija do ručne radinosti i na taj način doniraju novac za Vučkovićevu transplantaciju bubrega, koja košta oko 140.000 KM.

Organizator humanitarnog bazara Sanja Salatić rekla je novinarima da je veoma zadovoljna odzivom građana, istakavši da je Vučković ujedinio ne samo Bilećane, nego i cijelu Hercegovinu.

Ona je dodala da su osim Bilećana, na današnjem bazaru svoje proizvode izložili i građani Trebinja, LJubinja i Gacka.

“Dobili smo toliko lijepih proizvoda, tako da su naši sugrađani mogli da kupe nešto što će im zaista biti potrebno u kući”, rekla je Salatićeva.

Prvi zdravstveni problemi tridestrogodišnjem Marku Vučkoviću iz Bileće pojavili su se u oktobru 2018. godine kada su ljekari otkrili da su mu bubrezi uništeni i da je riječ o hroničnoj nefropatiji.

Jedini lijek je transplantacija bubrega, a Vučković je od februara ove godine na dijalizi u Trebinju.

Bilećani su prethodnih dana organizovali različite humanitarne akcije za pomoć Marku Vučkoviću, a aktivan je i humanitarni broj 1458 putem kojeg mogu doniraju jednu konvertibilnu marku.

Za sada se može pomoći uplatom u Unikredit banci na račun 551000-9999999932, svrha doznake: za liječenje /transplantacija bubrega/ 45288638017 /obavezno navesti/ ili na devizni račun IBAN: BA395517002836868906 SVIF:BLBABA22. 

SRNA

Povezane vijesti

Kompanija Mozzart se priključila humanitarnoj akciji za Marka Vučkovića

admin

Grad Trebinje u akciji prikupljanja sredstava za liječenje Marka Vučkovića iz Bileće

admin

Udruženje “Djeca djeci” organizuje u subotu novogodišnji humanitarni bazar u Dučićevoj ulici

admin

Oslikan mural mitropolita Amfilohija u Bileći

admin

Gacko: Štafeta humanosti Marka Vučkovića vodi u Bjelorusiju

admin

HUMANITARNI BROJ 1458 za pomoć u liječenju MARKA VUČKOVIĆA

admin