Grad Trebinje
Hercegovina

Kompanija Mozzart se priključila humanitarnoj akciji za Marka Vučkovića

U humanitarnu akciju za pomoć Marku Vučkoviću uključila se i kompanija Mozzart.

Ovaj Bilećanin boluje od hronične nefropatije zbog čega mu je što prije potrebna transplantacija bubrega.

Cijena ovog zahvata u Bjelorusiji iznosi 150.000 KM. Kako bi što prije sakupili ovaj iznos, njegovi sugrađani odlučili su da pokrenu humanitarnu akciju, kojoj se priključila i kompanija Mozzart. 

“Odlučio sam da se obratim kompaniji Mozzart i predam pismo u kojem apelujem za pomoć za liječenje. Bio sam presrećan kada sam dobio pozitivan odgovor.

Hvala puno kompaniji Mozzart na pomoći, koja mi mnogo znači”, kaže Bilećanin Marko Vučković. Kroz humanitarne akcije za Markovo liječenje, do sada je prikupljeno oko 100.000, a za transplantaciju bubrega nedostaje mu još nešto manje od 50.000 maraka.

Tokom ovog mjeseca bio je na pripremi za operaciju u klinici u Bjelorusiji, pa je do transplantacije potrebno prikupiti cijelu sumu. Kako bi mu pomogli da ispuni svoj cilj, kompanija Mozzart se priključila ovoj humanoj misiji. 

“Trudimo se da pomognemo svima kojima je pomoć za liječenje neophodna Kada smo dobili molbu za donaciju za liječenje Marka Vučkovića, odmah smo donijeli odluku da doniramo novac kako bi mu pomogli da što prije sakupi neophodnu sumu, dobije bubreg i nastavi normalno da živi”, kaže rukovodilac direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart, Selma Salkanović. 

Mozzart je do sada pomogao brojna udruženja, organizacije i pojedince, bilo da im je novac bio potreban za liječenje ili osnovna sredstva za život, a svoju humanu misiju će nastaviti i u budućnosti. Iz ove društveno odgovorne kompanije pozivaju i ostale firme i humane ljude da se priključe akciji za pomoć u liječenju Marka Vučkovića.

Tim pozivima priključuje se i Marko kojem je jedina želja da dobije bubreg i nastavi normalno da živi sa svojom porodicom.  Osim Marka, na transplantaciju bubrega u BiH svake godine čeka po nekoliko stotina ljudi. Svi oni se suočavaju sa problemom nedostatka donora, pa na transplantaciju često moraju da idu u inostranstvo gdje su ti zahvati skupi.

Zbog toga im je svaka pomoć dobrodošla.  Donacija Marku Vučkoviću bila je samo jedna u nizu koju je kompanija Mozzart realizovala u godini na izmaku. Tokom 2020. godine donirali su stotine hiljada maraka i pakete pomoći brojnim udruženjima, organizacijama i pojedincima kojima je bila neophodna pomoć. 

S obzirom na to da je u ovoj godini svijet je zadesila pandemija virusa korona, najveći dio sredstava-oko 162.000 maraka, bio je usmjeren zdravstvenim i socijalnim ustanovama. Iako je bilo manje takmičenja i manifestacija, nisu prestali da podržavaju sport kroz sponzorstva brojnih klubova.

Svoje društveno-korisne aktivnosti planiraju da nastave i u idućoj godini uz poruku da u igri na humanost svi pobjeđuju.

Nezavisne novine

Pratite nas i putem Vibera

Povezane vijesti

Grad Trebinje u akciji prikupljanja sredstava za liječenje Marka Vučkovića iz Bileće

admin

Oslikan mural mitropolita Amfilohija u Bileći

admin

Na humanitarnom bazaru za Marka Vučkovića prikupljeno 6.633 KM

admin

Gacko: Štafeta humanosti Marka Vučkovića vodi u Bjelorusiju

admin

HUMANITARNI BROJ 1458 za pomoć u liječenju MARKA VUČKOVIĆA

admin

Marku Vučkoviću potrebna pomoć

admin