Grad Trebinje
Republika Srpska

“7 UMJESTO 12” Stanivukovićev plan da smanji broj odjeljenja i načelnika

Moj prijedlog je da u budućem sastavu administracije Gradske uprave bude ukupno sedam odjeljenja plus Služba za zajedničke poslove i Kabinet gradonačelnika, potvrdio je za “Nezavisne” gradonačelnik Draško Stanivuković.

To bi bilo za pet odjeljenja manje u odnosu na trenutnu administraciju.

Prijedlog Stanivukovića su Odjeljenje za opštu upravu, Odjeljenje za privredu i lokalni ekonomski razvoj, Odjeljenje za prostorno uređenje, Odjeljenje za finansije, Odjeljenje za saobraćaj, komunalne i stambene poslove, Odjeljenje za društvene djelatnosti i boračko-invalidsku zaštitu, Odjeljenje za Komunalnu policiju i inspekcijske poslove te Služba za zajedničke poslove i Kabinet gradonačelnika.

“Svoj prijedlog poslao sam svakom odjeljenju da mi kažu šta je njihovo mišljenje i eventualno imaju li kakve sugestije na ovaj prijedlog. Trenutno čekamo njihovu povratnu informaciju”, naveo je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, ovo je rekordno mali broj odjeljenja, što je za pet odjeljenja manje u odnosu na ona koja je predložio prethodni gradonačelnik.

“Smatramo da načelnička mjesta u tolikoj mjeri nisu potrebna. Moja želja je da zbog operativnosti stavimo naglasak na odsjeke, odnosno upravljanje Gradskom upravom što više kroz odsjeke”, pojasnio je Stanivuković.

Na pitanje da li mu je potrebna skupštinska većina da usvoji takvu odluku, Stanivuković odgovara da ovaj prijedlog ne ide na Skupštinu, već ga predlaže gradonačelnik.

“Ovo je još jedan iskorak ka cilju i boljoj sistematizaciji radnih mjesta. Ipak, ovo radim sa trenutnim odjeljenjima i čekamo njihova mišljenja o eventualnim korekcijama”, naveo je Stanivuković.

Naglasio je da će sistematizacija Gradske uprave dovesti do potpune promjene strukture poslova.

“U neobičnoj smo situaciji, jer neki odsjeci imaju manjak, a neki višak radnika. Na primjer, u Inspekciji, Komunalnoj policiji i pojedinim službama nedostaje radne snage. Preraspodjela strukture zaposlenih u Gradskoj upravi je neminovnost”, naveo je Stanivuković.

Istakao je da nakon sistematizacije ide strukturna provjera radnih mjesta u koordinaciji sa odjeljenjima te novi pravilnik o platama.

“Kreiraćemo novi pravilnik o platama koji će na bolji način vrednovati najbolje zaposlene u odnosu na one koji su nekada dobijali zasluge samo zato što su stranački zaposleni. Čekaju me razgovori sa sindikatima, a u toku iduće sedmice već je zakazan sastanak sa Rankom Mišić, predsjednicom Saveza sindikata Republike Srpske”, naveo je Stanivuković.

U proteklom mandatu Gradska uprava imala je 12 odjeljenja i to Odjeljenje za saobraćaj i puteve, Odjeljenje za komunalne poslove, Odjeljenje za privredu, Odjeljenje za finansije, Odjeljenje za opštu upravu, Odjeljenje za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, Odjeljenje za inspekcijske poslove, Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu, Odjeljenje za prostorno uređenje i Odjeljenje Komunalne policije.

Odjeljenja iz prijedloga:

Odjeljenje za opštu upravu

Odjeljenje za privredu i lokalni ekonomski razvoj

Odjeljenje za prostorno uređenje

Odjeljenje za finansije

Odjeljenje za saobraćaj, komunalne i stambene poslove

Odjeljenje za društvene djelatnosti i boračko-invalidsku zaštitu

Odjeljenje za Komunalnu policiju i inspekcijske poslove

Povezane vijesti

Narodni poslanici razgovarali sa građanima u Trebinju (FOTO/VIDEO)

admin

Schmidt u Banjaluci: Mogu li se ljudi ovdje baviti važnim temama, a ne mlatiti politički

admin

Stanivuković objavio kako će izgledati spomenik poginulim borcima Vojske RS

admin

POŽELIO IM SREĆU: Stanivuković posjetio novootvorene banjalučke prostorije Vukanovićeve liste

admin

Jelena Trivić kandidat za PREDSJEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE (Video)

admin

Potpisan sporazum u Beogradu, tri miliona evra za projekte u Banjaluci

admin