Grad Trebinje
Region

Potpisan sporazum u Beogradu, tri miliona evra za projekte u Banjaluci

Gradonačelnici Beograda i Banjaluke, Zoran Radojičić i Draško Stanivuković, potpisali su danas sporazum o finasiranju projekata Banjaluke u cilju unapređenja dalje saradnje.

Prema tom sporazumu, Grad Beograd daje tri miliona evra Banjaluci, a Radojičić ističe da je na ovaj način nastavljen kontinuitet dobre saradnje koja postoji između dva grada.

“Potpisali smo sporazum između dva grada o realizaciji naših prethodnih dogovora i transferu pomoći koja će na pravi način biti realizovana u Banjaluci u cilju poboljšanja kvaliteta života stanovnika tog grada”, rekao je Radojičić novinarima, nakon potpisivanja sporazuma u Starom dvoru.

Istakao je da ovo nije kraj, već samo početak još jače i bolje saradnje naša dva grada i sugrađana.

“Ulazimo u novu fazu u kojoj vjerujemo da ćemo jedni drugima pomagati iskustvom i realizacijom projekata”, rekao je Radojičić.

Pojasnio je da se sporazum odnosi na transfer sredstava za projekte koji se direktno tiču mladih ljudi, zdravog života i poboljšanja kvaliteta života što ga, dodao je, posebno raduje. Stanivuković je rekao da je na ovaj način po ko zna dokazano da reka ne može biti prepreka saradnje, jedinstva i sloge Beograda i Banjaluke. Naveo je da je 22. aprila predsjednik Srbije Aleksandar Vučić postao počasni građanin Banjaluke i da je na toj ceremoniji rekao da će Banjaluka i dalje da imati veliku podršku Srbije i njenog glavnog grada, Beograda.

“Iznos od više od tri miliona evra, što je preko šest miliona konvertibilnih maraka, za jedne od najvažnijih projekata u Banjaluci su doznačena. Mi smo danas stavili potpis na takav dokument”, rekao je Stanivuković.

Sredstva će, kaže, biti iskorišćena za izgradnju škole u naselju Ada u Banjaluci, izgradnju prve profesionalne atletske staze u Banjaluci i izgradnju najvećeg gradskog parka po ugledu na svjetske gradove.

Povezane vijesti

Narodni poslanici razgovarali sa građanima u Trebinju (FOTO/VIDEO)

admin

Schmidt u Banjaluci: Mogu li se ljudi ovdje baviti važnim temama, a ne mlatiti politički

admin

Stanivuković objavio kako će izgledati spomenik poginulim borcima Vojske RS

admin

POŽELIO IM SREĆU: Stanivuković posjetio novootvorene banjalučke prostorije Vukanovićeve liste

admin

Jelena Trivić kandidat za PREDSJEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE (Video)

admin

Stanivuković: Jelena je sjajan kandidat za predsjednicu Republike Srpske

admin