Grad Trebinje
Izdvojeno Republika Srpska

Stanivuković: Jelena je sjajan kandidat za predsjednicu Republike Srpske

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković poručio je danas da je njegova partijska kolegica i poslanica, Jelena Trivić sjajan kandidat za predsjednicu Republike Srpske, te da vjeruje da je jedan od najkvalitetnijih koje opozicija ima.

Znate da je bila dilema i oko kandidature za gradonačelnika Banjaluke između nje i mene, to su bile slatke muke. Jelena je obrazovanija, ima više iskustva, porodična je i dama je, to je nešto što ja cijenim i moje je da više govorim o njoj nego o sebi – rekao je Stanivuković, komentarišući potencijalne kandidate opozicije na predstojećim izborima.

Podsjećamo, Trivićeva je u intervjuu za Srpskainfo potvrdila da je istinita informacija koju je prije nekoliko dana iznio poslanik Nebojša Vukanović, a koja glasi da je Draško Stanivuković pred prošle lokalne izbore obećao da će podržati njenu kandidaturu za predsjednicu Republike Srpske, ako on tada bude kandidat za gradonačelnika Banjaluke.

Trivićeva kaže da se radilo o završnoj tribini, dva dana pred izbore 13. novembra 2020.

Na pitanje da li će ispuniti obećanje koje je dao Jeleni Trivić i podržati je u kandidaturi, Stanivuković odgovara da je prepoznatljiv po tome što ispunjava svoja obećanja.

– Zaista, nisam neko ko se nameće na način da je moram da budem nešto. Važan je viši cilj i važno je da čovjek koji je u ozbiljnom poslu, kao što je politika, pokaže širinu i kolektivizam, nikad individualizam – rekao je Stanivuković.

Dodaje da kandidatura često zna i da bude žrtva, a ne privilegija.

– Određena kandidature, na koje sam pristajo prije, su nekada više bile žrtva nego neko nagrada. Tako je bilo u slučaju pozicije gradonačelnika Banjaluke. Prihvatiti da nakon 22 godine jedne vlasti budete kandidat za gradonačelnika nije baš bilo privilegija, isto tako mogu reći i za kandidaturu na narednim izborima, jer je to na neki način žrvovanje za ovo društvo – rekao je Stanivuković.

On kaže da kandidat u tom slučaju treba da pokaže ogromnu energiju i entuzijazam da kroz narednu godinu dana probije mnoge barijere, izazove i prepreke i da pokrene čitavo društvo.

– Nikada u svojim izjavama do sada nisam htio da unesem bilo kakvu vrstu pometnje. Nisam govorio koga treba uključiti ili isključiti u opoziciji, niti zašto neko treba da bude kandidat, a zašto ne. To treba zajedno da odlučujemo, vjerujem da svako od nas to treba ima. Ja sam spreman da to prvi pokažem – rekao je Stanivuković.

Kaže da je stava da će opozicija ponuditi najkvalitetnije kandidate.

On ističe da, sve što odluči opozicija, biće im sto odsto na raspolaganju.

– Ispred mene, kao mladog čovjeka, je još mnogo bitki i još mnogo vremena. Ne pada mi na pamet, niti bi se lijepo osjećao, da budem faktor koji može donijeti bilo koju vrstu pometnje. Ako neću dati dobro, onda vjerujte, ne želim da pružim ništa drugo – rekao je Stanivuković, dodajući da je srećan što opozicija ima i Nebojšu Vukanovića, kao i mnogo kvalitetnih ljudi.

Pratite nas na Fejsbuku, Instagramu i Tviter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Povezane vijesti

Jelena Trivić kod Nebojše Vukanovića

admin

Zvali su ga “hercegovački Draško”, a sad ga zovu “mali Vukan”: Student pomeo na izborima iskusne političare i postao NAJMLAĐI POSLANIK U SRPSKOJ

admin

Vukanović: Prezirem Šmita! Ima dil sa Dodikom! (Video)

admin

Vukanović o rezultatima izbora: Kandidatura Vojina Mijatovića je bila plod dogovora s Dodikom

admin

Podrška Šaroviću i Jeleni Trivić od Vukanovića

admin

Trivić: Moramo pobijediti korupciju da bi imali jaku državu!

admin